Olimpicii României au revenit în Bucureşti. Azi vor fi decoraţi de către Crin Antonescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Delegaţia României a ajuns pe pe Aeroportul "Henri Coandă", sportivii fiind primiţi în Salonul Prezidenţial.

UPDATE 3: Tiristul Alin Moldoveanu, campion olimpic la Londra, a declarat, luni, la revenirea la Bucureşti, că a muncit 16 ani pentru medalia de aur câştigată la cea de-a XXX-a ediţiei a JO. "Am muncit 16 ani pentru acest titlu, cât am putut de mult şi am reuşit. Cred că oricine, dacă munceşte mult, o să reuşească", a declarat Moldoveanu. Întrebat dacă în România sunt condiţii pentru practicarea tirului, Moldoveanu a răspuns: "Se pare că sunt condiţii dacă eu am reuşit".

UPDATE 2: Preşedintele COSR, Octavian Morariu, a declarat, luni, la sosirea delegaţiei României de la Londra, că sportivii români s-au comportat admirabil şi s-au întors cu fruntea sus de la Jocurile Olimpice, unde au obţinut nouă medalii.
"Sportivii noştri s-au întors cu fruntea sus, au contat în lupta pentru medalii în fiecare zi, prezenţa lor a fost remarcată. Sportivii noştri s-au comportat admirabil şi au reuşit să vină acasă cu nouă medalii şi să ducă numărul total la peste 300", a spus Morariu la Aeroportul Internaţional Henri Coandă. El a felicitat sportivii, antrenorii, federaţiile şi le-a transmis că de acum înainte începe un nou ciclu olimpic, exprimându-şi speranţa că la Rio de Janeiro rezultatele vor fi la fel de bune.

UPDATE 1: Preşedintele interimar, Crin Antonescu, îi va decora, luni, la ora 20.00, pe sportivii români medaliaţi la Jocurile Olimpice de la Londra. Anunţul a fost făcut de Administraţia Prezidenţială.

Sportivii români participanţi la Jocurile Olimpice de la Londra au revenit la Bucureşti, luni, după două săptămâni de competiţie în care au reuşit să obţină nouă medalii, din care două de aur. Sportivii români au fost aşteptaţi pe pista Aeroportului Henri Coandă de către preşedintele ANST, Carmen Tocală. În aeronava cu care au revenit sportivii români s-a aflat şi premierul Victor Ponta, care a plecat vineri la Londra, pentru a asista la mai multe competiţii şi la închiderea Olimpiadei.

România a ocupat locul 27 în clasamentul final pe medalii la Jocurile Olimpice de la Londra, care au programat duminică seara ultima sa probă, pentatlon modern feminin.

România a încheiat participarea cu nouă medalii, două de aur (Alin Moldoveanu - puşcă aer comprimat 10 m, Sandra Izbaşa - gimnastică, sărituri), cinci de argint (Alina Dumitru - judo, cat. 48 kg, Corina Căprioriu - judo, cat. 57 kg, Roxana Cocoş - haltere, cat. 69 kg, echipa masculină de sabie, Cătălina Ponor - gimnastică, sol) şi două de bronz (echipa feminină de gimnastică, Răzvan Martin - haltere, cat. 69 kg).

Delegaţia Statelor Unite ale Americii a ocupat primul loc în ierarhia finală pe medalii, cu 46 de aur, 29 de argint şi 29 de bronz, urmată de China, 38-27-22, Marea Britanie, 29-17-19, etc.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite