Olimpiada "verzişorilor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jurnaliştii de la "New York Times" susţin că România a primit 120.000 de dolari pentru a participa la Jocurile Olimpice de la Los Angeles Fosta URSS a iniţiat un boicot în masă la care

Jurnaliştii de la "New York Times" susţin că România a primit 120.000 de dolari pentru a participa la Jocurile Olimpice de la Los Angeles

Fosta URSS a iniţiat un boicot în masă la care trebuia să ia parte şi ţara noastră. România şi China au ignorat recomandările sovieticilor.

Cotidianul american "New York Times" a făcut ieri o dezvăluire şocantă: România a acceptat câte 60.000 de dolari din partea Comitetului de Organizare al JO din 1984 şi a Comitetului Internaţional Olimpic pentru a se prezenta la Los Angeles.

Această sumă acoperea costurile delegaţiei noastre. 14 ţări din blocul comunist trebuiau să refuze în bloc participarea, la îndemnul URSS, care a pus la cale acest refuz în masă. Peter Ueberroth, preşedintele Comitetului Olimpic al SUA, susţine, în ediţia cotidianului de peste Ocean, că a trimis-o la Bucureşti pe Agnes Mura, o americancă de origine română, să negocieze în mare secret participarea ţării noastre la Olimpiada din 1984.

"Am fost sigură că Uniunea Sovietică îi va zdrobi după o asemenea decizie luată împotriva sistemului comunist", a adăugat Mura în "New York Times". Discuţiile s-au purtat într-un imobil de lângă Bucureşti.
Nimeni nu ştie nimic

Preşedintele Comitetului Olimpic Român din 1984 a fost generalul Marin Dragnea. Fostul oficial nu a putut fi contactat pentru o declaraţie. "Nu pot să comentez asemenea fapte. Nu cunosc nimic de un astfel de aranjament", a precizat, pentru "Adevărul", Octavian Morariu, actualul preşedinte al COSR.

Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport, Octavian Bellu, s-a arătat surprins de articolul apărut în "New York Times": "În primul rând, suma mi se pare nesemnificativă. Nu ştiu ce să spun, de ani de zile nu a existat nici măcar un zvon, nu s-a auzit nimic. Dacă, totuşi, această tranzacţie a avut loc, cu siguranţă trebuie să existe acte şi documente. La un asemenea nivel nu cred că poţi negocia doar pe vorbe".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite