Olimpiadă peste 15 ani?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După JO de la Torino - 2006, preşedintele COSR, Octavian Morariu, s-a decis să demareze un proiect prin care Valea Prahovei să fie gazda unui asemenea eveniment România încearcă să

După JO de la Torino - 2006, preşedintele COSR, Octavian Morariu, s-a decis să demareze un proiect prin care Valea Prahovei să fie gazda unui asemenea eveniment

România încearcă să intre în lumea bună a sporturilor de iarnă prin organizarea unei ediţii a Jocurilor Olimpice de iarnă peste 15 ani.

Proiectul, unul de mare ambiţie, a prins contur imediat după JO de iarnă de la Torino, de anul trecut, atunci când preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Octavian Morariu, a discutat cu cei de la forul internaţional o eventuală posibilitate ca ţara noastră să se înscrie în cursa de obţinere a unei astfel de competiţii în 2022.

Au urmat discuţii cu Agenţia Naţională pentru Sport şi Guvernul României: "Am discutat despre un program integrat cu o componentă sportivă care va aduce notorietate şi public în zona montană. În plus, va exista o alianţă între patru localităţi de pe Valea Prahovei - Predeal, Buşteni, Sinaia şi Azuga - care vor dezvolta un proiect global pentru accesarea fondurilor europene", a spus Tăriceanu.

Pentru ca şansele de reuşită să devină însemnate, România este nevoită, pe lângă infrastructura legată de drumuri şi mijloace de cazare (un sat olimpic), să dezvolte foarte mult sporturile de iarnă. Pentru început, vor trebui dezvoltate bazele de pregătire, după care urmează ca, în maximum 10 ani, Valea Prahovei să fie capabilă să poată susţine un Campionat European sau Mondial la unul dintre sporturile pe zăpadă.

Ar fi şi varianta Agnelli

Pe lângă fondurile europene, pentru realizarea condiţiilor optime în vederea JO din 2022 s-ar putea apela şi la potenţi oameni financiari. "Ar putea exista şi varianta unor sponsorizări sub o anumită formă. De exemplu, la Torino, familia Agnelli a pus la dispoziţie hotelurile avute şi pistele pe care le deţinea pentru o altă formă de avantaj ulterior. De ce nu s-ar face şi la noi? Ar fi o înţelegere între oamenii de afaceri şi oficialităţile locale din Sinaia, Predeal, Azuga şi Buşteni", crede secretarul general al COSR, Ioan Dobrescu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite