Olăroiu stă până-n 2010!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Convins de către Gigi Becali, tehnicianul roş-albaştrilor a semnat un contract în alb, valabil trei ani, cu gruparea din Ghencea, una din clauze fiind că nu poate demisiona Eliminarea

Convins de către Gigi Becali, tehnicianul roş-albaştrilor a semnat un contract în alb,
valabil trei ani, cu gruparea din Ghencea, una din clauze fiind că nu poate demisiona

Eliminarea Stelei din semifinalele Cupei României - Timişoreana, 0-1 cu Poli Timişoara, suferită miercuri seară în Giuleşti, părea a reprezenta cântecul de lebădă al lui Cosmin Olăroiu în Ghencea, mai ales că, momentan, roş-albaştrii mai au doar şanse teoretice de a prinde cupele europene. Contrar tuturor aşteptărilor, Oli a semnat ieri un nou contract cu Steaua, valabil până în 2010.

În aproximativ trei săptămâni, sau mai exact după trei înfrângeri consecutive, două în campionat (1-4 cu Dinamo şi 0-2 cu Gloria) şi una în Cupă (0-1 cu Poli Timişoara), echipa campioană en-titre a ajuns în situaţia, deloc îmbucurătoare, de a încheia în genunchi un sezon care debutase mai mult decât promiţător. Dacă rezultatele nu-i vor avantaja şi dacă vor mai continua să piardă, roş-albaştrii riscă să încheie Liga I pe un loc care nu le va permite participarea la anul în cupele europene. Ţinând cont de aceste premise, viitorul tehnicianului Olăroiu părea compromis în Ghencea.

Surpriza totală a apărut ieri, atunci când finanţatorul Gigi Becali a spus, într-o conferinţă de presă organizată la sediul său privat, că-i propune lui Oli o nouă înţelegere. "Ca să vedeţi că eu nu mă joc cu vorbele, i-am oferit lui Oli un contract în alb, valabil în următorii trei ani, una din clauze fiind aceea că el nu poate demisiona", a spus latifundiarul, după care şi-a pus semnătura pe document.

Oli: "Nu las Steaua la greu!"

Vizibil liniştit, cu mina unui om încrezător şi mai puternic ca oricând, Olăroiu a explicat cum a reuşit să depăşească momentele dificile din ultimele zile.

"Într-adevăr, eram decis să plec tocmai pentru a elibera echipa de presiune. Eram foarte supărat. Am discutat însă cu Gigi, MM, dar şi cu jucători despre situaţia aceasta. După meciul cu Poli, m-am răzgândit", a spus Oli, întrerupt de Gigi: "După meciul cu Poli, m-a sunat Oli şi mi-a spus că s-a răzgândit, că se simte mai puternic ca oricând şi că doreşte să continue la echipă. Mi-a mai spus că o luase razna şi că i-a luminat Dumnezeu mintea. Acest lucru m-a bucurat foarte mult, pentru că mie îmi place să lucrez cu oameni buni şi de caracter".

Becali mai speră la Liga Campionilor

"Profesional, Oli este un antrenor bun, nu spun foarte bun, deşi e posibil să fie aşa. Dar nimeni nu-i poate contesta valoarea", crede Gigi.

Acesta speră în continuare la locul doi, echivalent cu un bilet pentru Liga Campionilor: "Luând în calcul accidentările şi greşelile arbitrilor, care ne-au privat de multe puncte, spun că suntem totuşi în grafic. Distanţa de trei puncte faţă de Rapid şi opt faţă de CFR nu e insurmontabilă. Mai avem şanse la locul doi".

Rămâne de văzut cum va reacţiona Becali, imprevizibil de felul său, dacă Steaua nu va prinde cupele europene la finalul sezonului, subiect ocolit ieri la întâlnirea cu jurnaliştii.

Chestia asta cu trei ani de contract este relativă. Orice antrenor are obiective. Aşa cum îl ştiu eu pe Olăroiu, şi cred că îl cunosc destul de bine, se va duce la vară la patron şi-i va spune că renunţă la echipă dacă va rata toate obiectivele. Iar Steaua este acum departe de Europa"
Emeric Ienei

Plusurile lui Olăroiu la Steaua

- a câştigat titlul în sezonul 2005-2006

- a câştigat Supercupa României, ediţia 2006

- a dus echipa în semifinalele Cupei UEFA

- a calificat formaţia din Ghencea în Liga Campionilor după 10 ani

Minusurile lui Olăroiu la Steaua

- a pierdut calificarea în finala Cupei UEFA

- a fost eliminat de FC Sevilla în 16-imile Cupei UEFA

- a ratat Cupa României, unul dintre obiectivele acestui sezon

- se află cu echipa pe locul patru, cu opt etape înainte de finalul sezonului

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite