Olanda suferă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Principală contracandidată a României la primul loc al grupei G, echipa antrenată de Marco Van Basten, a pierdut la limită amicalul de miercuri cu Elveţia Adversarele României din

Principală contracandidată a României la primul loc al grupei G, echipa antrenată de Marco Van Basten, a pierdut la limită amicalul de miercuri cu Elveţia

Adversarele României din grupa G a preliminariilor pentru Euro 2008 au suferit în amicalele de miercuri. Olanda a pierdut cu Elveţia, Bulgaria a fost învinsă de Ţara Galilor pe teren propriu, în timp ce victoria Belarusului în amicalul cu Israel a venit după o greşeală de arbitraj.

Revenirea lui Ruud van Nistelrooy la echipa naţională a Olandei, după un lung conflict cu selecţionerul Van Basten, nu a avut efectul scontat. Batavii au pierdut miercuri amicalul jucat la Geneva, cu Elveţia (1-2), după un meci şters, în care Van Nistelrooy nu a putut justifica selecţionarea sa în locul tânărului Huntelaar.

Pentru gazde a marcat Tranquillo Barnetta, în minutele 9, din penalty, şi 51, golul oaspeţilor fiind opera lui Dirk Kuyt (52). "Am jucat foarte prost", recunoaşte Van Basten, care avertizează: "În preliminarii, cu Bulgaria şi Albania, nu luăm în calcul înfrângerea".

Penev, redebut cu stângul

Nici bulgarii nu o duc mai bine. Au pierdut amicalul cu Ţara Galilor, scor 0-1, în primul meci de la reinstalarea lui Dimităr Penev ca selecţioner. În faţa a 15.000 de spectatori, unicul gol al meciului a fost marcat de debutantul Freddy Eastwood (45), cu un şut de la circa 20 de metri, la finalul unei reprize dominate de Bulgaria. Aceasta a fost prima înfrângere pe teren propriu pentru Bulgaria, după mai bine de doi ani.

Belarus, victorie dubioasă

Viitoarea adversară a României în preliminarii, Belarus, s-a impus în faţa Israelului, la Minsk, graţie unui penalty eronat acordat în al doilea minut de prelungiri, la scorul de 1-1.

Romaşcenko a transformat lovitura, pentru a-i oferi noului selecţioner, Bernd Stange, un debut fericit. O altă echipă din Grupa G, Slovenia, a remizat cu Muntenegru, scor 1-1, singurul gol al slovenilor fiind marcat de jucătorul lui Poli Timişoara, Dare Vrsic.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite