Olanda, aproape de eliminare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Portocala mecanică" este aproape de a părăsi Olimpiada din grupe La Europeanul din Austria şi Elveţia, Olanda a părăsit competiţia în faza sferturilor de finală, după un parcurs

"Portocala mecanică" este aproape de a părăsi Olimpiada din grupe

La Europeanul din Austria şi Elveţia, Olanda a părăsit competiţia în faza sferturilor de finală, după un parcurs perfect în grupe.

La Jocurile Olimpice, "portocala mecanică" a adus câteva "piese" grele, precum Ryan Babel sau Roy Makaay, şi se aştepta să ajungă măcar în semifinale.

Cu toate acestea, Olanda este foarte aproape de a ieşi încă din faza grupelor. În primul meci, ei au reuşit doar un 0-0 în compania Nigeriei, pentru ca ieri să înregistreze tot un egal, 2-2 cu SUA. Trupa lui de Haan Foppe a trăit periculos în jocul de ieri, reuşind să egaleze abia în minutele de prelungire a jocului.

"Portocala mecanică" a început perfect jocul şi, după numai 17 minute, Ryan Babel a deschis scorul cu o superbă lovitură de cap. Americanii s-au aruncat în atac şi au reuşit două goluri, prin Sacha Kljestan şi Jozy Altidore. La acest scor, olandezii erau ca şi eliminaţi.

Dar chiar în prelungirile meciului, în minutul 93, Gerald Sibon a prins fantastic şi menţine în viaţă şansele Olandei de a merge în sferturi.

"De obicei, eu nu bat loviturile libere. Dar mi-am spus că, dacă mingea prinde cadrul porţii, atunci portarul nu va avea ce să facă. Şi aşa a şi fost", a spus Sibon. În ultimul joc din grupă, Olanda va întâlni Japonia, iar SUA vor da piept cu Nigeria. În cazul în care aceste două echipe fac egal, o victorie a Olandei va fi insuficientă pentru a o duce în sferturile de finală.

Argentina, Brazilia şi Italia, în sferturi

După disputarea a câte două jocuri din fiecare grupă, se cunosc deja trei calificate în sferturile de finală. Argentina a învins ieri Australia cu 1-0 şi a reuşit calificarea în sferturile de finală. Brazilia a depăşit şi ea faza grupelor, după ce a câştigat categoric cu Noua Zeelandă, scor 4-0.

Italia a învins Coreea de Sud, scor 2-0, şi avansează şi ea în sferturi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite