Olanda şi Bulgaria s-au impusfără probleme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Principalele contracandidate ale României în grupa G a preliminariilor Campionatului European din 2008 au obţinut victorii concludente, la scoruri de forfait. "Portocala mecanică" s-a instalat

Principalele contracandidate ale României în grupa G a preliminariilor Campionatului European din 2008 au obţinut victorii concludente, la scoruri de forfait.
"Portocala mecanică" s-a instalat deja în fotoliul de lider al grupei, după un sec 3-0 pe teren propriu, cu Belarus. La Eindhoven, Robin van Persie a fost cel mai bun jucător al serii, fiind autorul a două goluri, în minutele 33 şi 78, în timp ce Dirk Kuijt a completat tabela pentru batavi, învingându-l pe Hamutovski în al doilea minut al prelungirilor. Olanda adună astfel punctaj maxim după primele două partide, determinându-l pe selecţionerul Marco van Basten să se declare mulţumit de forma în care se află elevii săi în acest moment. "A fost greu până am marcat primul gol. Restul a venit de la sine şi sunt satisfăcut de jucătorii mei, mai ales că scorul ar fi putut să fie şi mai mare", a mărturisit olandezul după meci. În schimb, bulgarii au avut mai mult de muncit în meciul cu Slovenia, dar au reuşit un 3-0 convingător, toate golurile fiind marcate în a doua repriză. De această dată, Valeri Bojinov a fost omul providenţial pentru Stoicikov. A deschis scorul în minutul 58, având şi un gol anulat incorect de danezul Claus Bo Larsen în prima repriză. După reuşita juventinului, bulgarii s-au distanţat prin golurile lui Martin Petrov şi Telkiyski. Pentru Stoicikov, marele test va veni în următoarea etapă a preliminariilor, pe 7 octombrie, când echipa sa se va deplasa în Olanda.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite