Ogăraru: "Cel mai urât moment"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fundaşul celor de la Ajax spune că este frustrant să pierzi titlul de campioană în ultima etapă La un singur gol diferenţă a fost câştigat titlul în Olanda. Cu un golaveraj sensibil

Fundaşul celor de la Ajax spune că este frustrant să pierzi titlul de campioană în ultima etapă

La un singur gol diferenţă a fost câştigat titlul în Olanda. Cu un golaveraj sensibil superior faţă de Ajax, PSV s-a încununat campioană, deşi cele două echipe au terminat la egalitate de puncte, cu 75 fiecare. Unul dintre cei mai importanţi jucători ai echipei din Amsterdam în acest sezon, George Ogăraru spune că el şi colegii săi au trăit momente de coşmar când au aflat că au pierdut titlul din cauza unui singur gol.

- Cât de greu e să accepţi că din cauza unui singur gol ai ratat campionatul?

- În momentul de faţă, realizez cât de mare a fost şansa pe care am avut-o. Când pierzi titlul la 5-6 puncte diferenţă, chiar la 3, e mai uşor de acceptat.

- Care era atmosfera în vestiar?

- Pentru toţi a fost un coşmar. Doar Stam, care pe vremea când juca la Milan a pierdut finala Ligii Campionilor în 2005 după ce a avut 3-0 la pauză, ştia cât de greu poate să fie. Pentru restul jucătorilor a fost cel mai urât moment din carieră. Duminică vine finala cupei (n.r. - cu AZ Alkmaar), şi sper să câştigăm şi să uităm de acest campionat. Şi-aşa, cupa nu se compară cu titlul. Dacă ieşeam campioni mergeam direct în grupele Ligii, nu mai jucam play-off şi aveam mai multe zile libere.

- Cum crezi că te-ai adaptat la Ajax? Eşti fericit?

- Sunt foarte fericit la Amsterdam, mai ales că familia s-a adaptat bine. La club am început mai greu, dar până la urmă m-am impus şi joc meci de meci.

- Mihai Stoica a plecat de la fostul tău club, Steaua. Cum comentezi situaţia?

- Sunt prea multe tensiuni în fotbalul românesc.

În România mereu e tensiune artificială creată de presă, de conducători şi chiar de unii jucători. Fotbalul înseamnă mai mult decât scandaluri şi comentarii. În primul rând, ar trebui să rămână un sport.

Pierderea titlului e cu atât mai mare cu cât am reuşit să câştig un loc de titular. Pot spune că am evoluat aici, am crescut ca fotbalist."
George Ogăraru,
fundaş Ajax Amsterdam

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite