Ogăraru, surpriza lui Piţi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Selecţionerul tricolorilor şi-a "călcat" pe orgoliu şi a decis să-l convoace pe fundaşul lui Ajax pentru partidele cu Olanda şi Luxemburg. Perioada de absenţă a fostului stelist George

Selecţionerul tricolorilor şi-a "călcat" pe orgoliu şi a decis să-l convoace pe fundaşul lui Ajax pentru partidele cu Olanda şi Luxemburg.

Perioada de absenţă a fostului stelist George Ogăraru de la echipa naţională s-a încheiat. După ce a refuzat să-l convoace la mai multe meciuri, Victor Piţurcă l-a chemat pe fundaşul lui Ajax Amsterdam pentru partidele contra Olandei şi Luxemburgului. Sorin Paraschiv şi Alin Stoica au primit şi ei convocări la lotul naţional.

Relaţiile dintre selecţionerul Victor Piţurcă şi fundaşul lui Ajax, George Ogăraru, s-au tensionat în ultimii doi ani. "Piţi" a refuzat în mod constant să-l cheme la lot pe fotbalist indiferent de forma sportivă a acestuia. Motivul a fost mereu acelaşi: "criteriul valoric". "În jurul lui Ogăraru s-a creat atâta tam-tam, să ştiţi că factorul care a contat în neselecţionarea lui a fost cel valoric. Şi dacă eu cred asta, atunci nu îl convoc. Ogăraru este un capitol închis în acest moment pentru echipa naţională şi este şi din cauza declaraţiilor sale", a spus Piţi în luna martie a acestui an.

Precizările tehnicianului l-au făcut pe "Ogă" să declare că nu mai crede în vreo convocare din partea lui Piţurcă. Iată că după şase luni, Ogăraru a primit telegrama prin care este chemat la lot pentru meciurile cu Olanda şi Luxemburg. Nu trebuie uitat faptul că preferatul lui Piţi pentru postul de fundaş dreapta, Cosmin Contra, a fost mult timp accidentat şi este în urmă cu pregătirea, iar Petre Marin l-a cam dezamăgit pe antrenor în partida cu Belarus. În aceste condiţii, că voia sau nu, Piţurcă trebuia să apeleze la fundaşul "lăncierilor".

O singură partidă ca "tricolor"

Ogăraru a mai fost selecţionat o singură dată în lotul naţional tot pentru un meci cu Olanda, pe 26 martie 2005, de la Bucureşti. Atunci, fundaşul a fost integralist în jocul pierdut cu 2-0 în faţa "batavilor". Piţurcă i-a selecţionat de asemenea pe mijlocaşul lui Rimini, Sorin Paraschiv, aflat la cea de-a cincea selecţie, şi pe jucătorul lui Gent, Alin Stoica, revenit la lot după patru ani.

Ogăraru (în galben) are ocazia de a juca a doua oară la naţională, tot contra Olandei

Stranierii convocaţi:
Cosmin Contra (Getafe),
Gabriel Tamaş (Auxerre), Cristi Chivu (Inter), Răzvan Raţ (Şahtior Doneţk), Florentin Petre (ŢSKA Sofia), Paul Codrea (Siena), Daniel Niculae (Auxerre), Ciprian Marica (Stuttgart) Adrian Mutu (Fiorentina).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite