Offside

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Suntem oameni, fiecare poate greşi”

În Marele Premiu de Formula 1 de la Singapore, Felipe Massa a fost protagonistul unui incident mai rar întâlnit, plecând cu furtunul de alimentare prins de monopost. Greşeala a aparţinut celui care i-a dat semnalul de plecare şi l-ar putea costa pe Massa titlul mondial, însă pilotul consideră că “a fost o eroare umană, se putea întâmpla oricui”.

- Ce s-a întâmplat la prima oprire la boxe?

- S-a aprins lumina verde şi am accelerat. Problema a fost de natură umană, iar lumina verde s-a aprins într-un moment total nepotrivit. Apoi, din păcate, a mai fost problema cu furtunul de alimentare şi cam asta a fost tot.

- A fost o greşeală care s-ar putea să vă coste foarte mult atunci când vine vorba de campionat...

- Am pierdut şase puncte astăzi şi suntem la şapte în urma liderului. Am fi putut primi, pentru că am avut un ritm fantastic şi am fi putut să terminăm cursa pe primele două locuri, iar lucrurile ar fi stat cu totul altfel acum. Dar acestea sunt cursele, astfel de incidente se pot întâmpla. Toţi suntem fiinţe umane şi putem face greşeli. Nu sunt genul de om care să mă duc la cel care a greşit şi să mă cert cu el. M-am dus la el şi i-am oferit şi mai multă motivaţie pentru că avem nevoie de el şi trebuie ca toţi să fim uniţi pentru ultimele trei curse ale sezonului. Şapte puncte sunt şapte puncte, dar avem 30 înaintea noastră şi o maşină rapidă.

- Urmează Japonia. Cât de bine te simţi acolo şi cât de mult aştepţi această cursă?

Este un circuit frumos. Anul trecut totul a fost o loterie acolo pentru că a plouat foarte tare. Nu îmi place acest gen de curse pentru că trebuie doar să ai noroc pentru a putea termina cursa, iar apoi te uiţi să vezi pe ce loc ai sosit. Sper ca anul acesta să avem o cursă de succes şi să confirmăm performanţele deosebite de care este capabilă maşina. (Traducere și adaptare Adrian Popa, sursă: autosport.com)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite