Offside

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Îmi doresc un titlu în Euroligă”

În câteva săptămâni, baschetbalistul român Vlad Moldoveanu va începe al doilea an al său în NCAA, campionatul universitar din Statele Unite, la colegiul George Mason.

- Cum ţi-a mers anul trecut ?

- A fost un an foarte bun din punct de vedere al echipei şi a fost un an în care am învăţat foarte mult pe plan individual. Per total a fost un an bun din toate punctele de vedere.

- Ce ai învăţat anul trecut?

- Am învăţat să fiu mai agresiv şi să nu mă mulţumesc cu ce îmi oferă adversarul, în sensul că pe faza de atac să obţin tot timpul ce vreau eu şi ce îmi propun, deşi nu tot timpul pot reuşi. Am învăţat că fără apărare nu se poate câştiga un campionat şi am văzut care a fost diferenţa dintre amatorism şi profesionalism.

- Cum te descurci în State? Ai cu cine vorbi româneşte?

- Majoritatea timpului îl petrec cu băieţii din echipă, dar când nu sunt cu ei sunt cu prietenii mei de pe aici, care sunt tot români. Vorbesc româneşte zilnic.

- Ţii legătura cu ceilalţi români care joacă în NCAA?

- Da, vorbesc şi cu restul băieţilor din când în când, dar cel mai des vorbesc cu Mihai Petcu. Cam o dată la două-trei zile.

- Unde vei fi peste trei-patru ani? Este NBA-ul în visele tale?

- Visul meu este să câştig Euroliga de mai multe ori cu acelaşi club şi poate şi titlul NBA. De mai multe ori, pentru că nu vreau ca numele meu să fie trecut doar într-o carte, ca şi câştigător. Sper să ajung la o echipă puternică, unde să reuşesc să îmi tipăresc numele în istoria clubului.

În trei-patru ani sper că voi fi o piesă importantă la o echipă care se bate la câştigarea Euroligii. NBA-ul este un spectacol la care vreau sa iau parte cândva, dar aş prefera să joc mai mulţi ani în Euroligă, pentru că mi se pare că acolo este baschetul adevărat, nu neapărat baschetul spectacol.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite