Offside

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rafa Benitez: „Suporterii m-au susţinut” Liverpool se află pe primul loc în Anglia, înregistrând o singură înfrângere în 16 meciuri. S-a calificat în optimile Ligii Campionilor după

Rafa Benitez: „Suporterii m-au susţinut”

image


Liverpool se află pe primul loc în Anglia, înregistrând o singură înfrângere în 16 meciuri. S-a calificat în optimile Ligii Campionilor după un parcurs aproape perfect, patru victorii şi două egaluri în şase meciuri. Artizanul acestei ascensiuni este, fără îndoială, antrenorul Rafael Benitez. Venit în 2004, de la Valencia, el a reuşit să-i transforme radical pe “cormorani”

- Poate câştiga Liverpool titlul în acest an?

- Nu ştiu ce să spun. Acest lot este cel mai bun din ultimii patru ani. Premier League este cel mai greu campionat din lume şi e dificil să faci astfel de pronosticuri. Toată lumea vrea să joace în Anglia, astfel că nivelul a crescut foarte mult.

- Anul trecut aţi ratat la mustaţă podiumul…

- Am avut 76 de puncte, un bilanţ excelent pentru o echipă precum Liverpool, dar nu am terminat decât pe locul patru. Este un campionat foarte greu.

- Cu cine vă luptaţi pentru titlu?

- Ca de obicei, cu Manchester United, Arsenal şi Chelsea. Este foarte greu, pentru că îşi permit să cheltuiască 20 de milioane de lire pentru jucători pe care să-i ţină pe banca de rezerve.

- Când ai ajuns în Premier League te aşteptai să fie atât de greu?

- Nu. Când am venit, nu mi-am dat seama că poate fi atât de dificil. Lucrurile au evoluat mai încet decât am crezut, iar lumea a devenit nemulţumită. Acum, totul e OK.

- Ce i-ai sfătui pe antrenorii care au probleme cu lipsa rezultatelor?

- Tot ce pot să le spun este că trebuie să muncească din ce în ce mai mult şi să aibă încredere în ei. Eu am fost ajutat foarte mult de cei din stafful meu, iar suporterii m-au susţinut când mi-a fost greu.

sursa:www.mirror.ac.uk; traducerea şi adaptarea: Bogdan Petrache


Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite