Obsedaţi de victorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rusia se poate califica la Euro 2008, în dauna Angliei, dacă învinge azi în Israel Un succes al selecţionatei lui Guus Hiddink în această seară ar urca Rusia în clasament cu un punct

Rusia se poate califica la Euro 2008, în dauna Angliei, dacă învinge azi în Israel

Un succes al selecţionatei lui Guus Hiddink în această seară ar urca Rusia în clasament cu un punct peste Anglia, care nu joacă în acest weekend. Întrucât în ultima etapă a preliminariilor Rusia întâlneşte modesta Andorra, partida de la Tel Aviv este crucială pentru selecţionata ex-sovietică.

"Nu contează cine va juca, totul este să câştigăm. Meciul de la Tel Aviv înseamnă totul pentru noi", a declarat pentru site-ul "uefa.com" portarul rus Igor Akinfeev. Victoria cu 2-1 obţinută la Moscova în faţa Angliei a răsturnat calculele calificării, astfel că Rusia a ajuns favorită la ocuparea locului doi în Grupa E. Prima condiţie este să învingă pe terenului Israelului, o selecţionată care nu mai are nicio şansă la calificare.

Succesul ar face ca Rusia să acumuleze 24 de puncte, cu unul mai mult decât Anglia. Cele două contracandidate mai au câte o partidă de disputat, în ultima etapă a preliminariilor de miercuri. Rusia a înfrunta modesta selecţionată a Andorrei astfel că victoria şi implicit calificarea sunt la îndemână.

Meciul este bănuit de aranjament după ce antrenorul cu portarii de origine rusă al Israelului, Alexander Ubarov, a spus că echipa sa nu va alinia cea mai bună echipă şi că îşi doreşte ca Rusia să se califice la Europene.

Englezii sunt furioşi pe McClaren

În ciuda iminentei elimininări a Angliei, selecţionerul Albionului, Steve McClaren, continuă să spere. "Am mai avut momente în care am trecut prin greutăţi şi am fost contestat, dar am reuşit să trec peste ele. Aşa voi face şi acum.

Calificarea nu este încă pierdută", a declarat selecţionerul pentru cotidianul "The Sun". Englezii îl acuză însă de sfidare pe tehnician: "Devine din ce în ce mai frenetic în a crede că se va califica, însă realitatea este alta. Deşi vaporul se scufundă, el întârzie să dea ordin să se umfle vestele de salvare", a notat ziarul menţionat.

>> Echipa noastră este mult mai motivată şi mai bine pregătită. Am făcut un progres considerabil, clasamentul FIFA o dovedeşte, dar mai avem mult de muncit.

Guus Hiddink
selecţioner Rusia

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite