Oare cine cade?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă în partea superioară a ierarhiei fotbalistice Dinamo pare să-şi fi acontat prima poziţie, la 13 puncte distanţă faţă de-a doua clasată Steaua, calculele în zona retrogradării sunt

Dacă în partea superioară a ierarhiei fotbalistice Dinamo pare să-şi fi acontat prima poziţie, la 13 puncte distanţă faţă de-a doua clasată Steaua, calculele în zona retrogradării sunt departe de a fi lămurite.
Se fac supoziţii, se dă cu părerea, dar ultimele mutări şi rezultate din coada clasamentului nasc controverse. Mai ales că din acest sezon competiţional vor retrograda patru formaţii în eşalonul secund, şi nu două ca până acum.
Locul 18 este ocupat de FC Naţional. După ce preşedintele Iacov a schimbat deja trei antrenori - Dună, Vlădoiu şi Ciobotariu - , acum a fost numit Sorin Cârţu, ajuns la a şaptea echipă de primul eşalon condusă de pe margine, un adevărat record, trebuie să recunoaştem. Instalat, se pare, la presiunea lui Gigi Neţoiu, un fel de Jean Pădureanu, mai tânăr, mai chel, dar şi mai abil. Aşa că e greu de crezut că la influenţa "Comandantului" şi la profesionalismul lui Cârţu echipa din Cotroceni ar putea spune adio primei divizii. Pe poziţia a 17-a vine Jiul, un satelit al grupării din Ghencea, după cum chiar a recunoscut patronul Alin şimota ("Valea Jiului este cu Steaua şi cu Gigi Becali"). Chiar dacă mulţi îi vedeau deja în "B", petroşănenii au învins Rapidul şi, cu siguranţă, vor fi ajutaţi în acest intersezon cu jucătorii şi nu numai.
Locul 16 este acontat după 19 etape de FC Argeş, o grupare în care patronul Cornel Penescu pompează bani, iar Dorinel Munteanu, seriozitate. Nu cred că nici echipa din Trivale nu va părăsi liga păstorită de Mitică Dragomir. Pe ultimul loc retrogradabil se află Ceahlăul primarului Gheorghe ştefan, cel poreclit "Pinalti" pentru tunurile din fotbal şi, mai nou, din cele imobiliare. E în relaţii bune cu Mircea Sandu, naţionala va juca meciul cu Luxemburg chiar la Piatra Neamţ, iar el este considerat unul din membrii Cooperativei, cea care l-a ajutat în dese rânduri s-o scoată la capăt.
De la locul 14 în sus se poate întâmpla orice: Farul lui Bosânceanu bate cam tare când echipa vrea să joace, Unirea Urziceni are un finanţator orgolios şi un antrenor, Dan Petrescu, cu mentalitate de învingător, Pandurii lui Condescu joacă excelent, iar voturile date lui Mircea Sandu la alegeri (peste 50 din partea sindicatelor miniere care sponsorizează echipa) sunt argumente forte, în timp ce locul 11, Universitatea Craiova, a demonstrat că nu-i o formaţie de mititei. Apoi Poli Iaşi se vaită zilnic că nu are bani prin Ionuţ Popa, dar înving cam tot, iar FC Vaslui s-a dovedit un adversar de temut când a venit vorba de arbitraje, nu neapărat de valoarea lotului. În aceste condiţii, cred că miza nu-i la titlu, ci la coadă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite