O calificare pentru istorie!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

MCM Târgovişte devine prima echipă feminină de baschet din România care ajunge în optimile unei cupe europene după anul 1989. Târgovişte a eliminat în „şaisprezecimile“ Eurocup pe MBK Ruzomberok, după ce a câştigat aseară cu scorul de 84-51, iar în tur se impusese în Slovacia cu 90-68.

După mai bine de 20 de ani, avem din nou o echipă în optimile de finală ale unei competiţii europene la baschet feminin.

După ce, în 1988, Politehnica Bucureşti atingea semifinalele Cupei Liliana Ronchetti, unde era eliminată de echipa franceză Clermont, acum, MCM Târgovişte a trecut de o dublă câştigătoare a Euroligii, pentru a mai face un pas către trofeul Eurocup. Supervedetele Tina Thompson şi Shay Doron au strălucit într-un meci care a adus o calificare istorică.

Aflată la prima partidă în faţa noilor săi fani, superstarul american Tina Thompson nu a avut adversar în special în duelurile de sub panou, acolo unde a marcat majoritatea celor 23 de puncte ale sale. Thompson nu a rămas datoare nici la capitolul recuperări, contribuind cu 7 reuşite. Alături de americancă, Doron a fost scânteia care a pus în mişcare angrenajul campioanelor României, încheind partida cu 23 de puncte, 3 pase decisive şi nu mai puţin de 7 intercepţii.

Surpriza antrenorului Cătălin Tănase a fost tânăra Alexandra Uiuiu, care evoluase în doar două partide în această campanie, fără să reuşească vreun punct. Uiuiu a totalizat 14 puncte în meciul cu Ruzomberok, fiind a treia marcatoare a formaţiei după Thompson şi Doron.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite