Armstrong: „Nu mi-am făcut iluzii la tricoul galben“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rutierul american Lance Armstrong, unul dintre favoriţii Turului Franţei, a declarat ieri, după încheierea prologului de 15,5 kilometri de la Monte Carlo, că nu se aştepta să fie lider după prima zi a „Marii Bucle”.

„Nu mi-am făcut mari iluzii la tricoul galben. Am fost puţin nervos în cursă, ceea ce este normal, după o perioadă atât de mare de pauză. Traseul din acest an este unul foarte dificil. Nu pentru mine, ci pentru toată lumea, aşa că nu vă pot spune ce va fi în etapa următoare, trebuie să o luăm pas cu pas. Eu consider că nu am făcut o cursă rea până acum”, a explicat ciclistul care şi-a adjudecat de şapte ori Turul Franţei.

Prologul de ieri a fost câştigat de rutierul elveţian Fabian Cancellara, component al echipei Saxo-Bank, acesta terminând traseul în 19,32 minute. Cancellara este primul purtător al tricoului galben în Turul Franţei şi este urmat în top de spaniolul Alberto Contador (Astana), la 18 secunde, şi de britanicul Bradley Wiggins (Garmin-Slipstream). Armstrong a încheiat pe locul 10, la 40 de secunde de lider.

Prima etapă a celei mai puternice curse cicliste din lume se va desfăşura astăzi între Monaco şi Brignoles. Traseul măsoară 187 de km lungime. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite