"Nu-l înţeleg pe Mancini"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piţurcă spune că l-ar titulariza pe Chivu în centru, considerându-l pe român superior lui Materazzi şi Samuel Cristian Chivu a jucat miercuri seară cel de-al doilea său meci pentru

Piţurcă spune că l-ar titulariza pe Chivu în centru, considerându-l pe român superior lui Materazzi şi Samuel

Cristian Chivu a jucat miercuri seară cel de-al doilea său meci pentru Inter Milano, evoluând toate minutele în victoria cu Manchester United, scor 3-2. Chivu a început meciul pe partea stângă a apărării milaneze, fiind testat în repriza secundă şi pe postul său obişnuit, de fundaş central.

La o zi după partida disputată de căpitanul naţionalei României, selecţionerul Victor Piţurcă a acceptat să vorbească despre statutul de jolly-joker pe care îl are Chivu în acest moment la Inter.

"Pe mine nu mă deranjează că Mancini îl mută de pe un post pe altul. Sper să-l folosească şi ca mijlocaş la închidere, aşa cum am făcut şi eu la naţionala României. Ce nu înţeleg eu la Roberto Mancini e de ce nu îl foloseşte din prima în centrul apărării. Din punct de vedere tehnic, e peste Materazzi şi Samuel şi ar putea oferi mai mult echipei dacă ar juca în axul central. Sunt interist de mic şi mi-aş dori ca anul acesta echipa să joace mai spectaculos, ca Barcelona sau Real Madrid.

E păcat ca Mancini să nu facă acest lucru, având în vedere ce jucători are la dispoziţie", a declarat selecţionerul, care a mărturisit că i-a fost indiferent dacă Chivu ar fi ajuns la Barcelona, Real Madrid sau Inter. "E bine că a ajuns la una dintre cele mai bune echipe ale lumii şi că se va lupta pentru câştigarea Ligii Campionilor în următorul sezon", a adăugat Piţurcă.

"Pe Marica l-am vrut în Bundesliga"

Selecţionerul a vorbit şi despre transferul de opt milioane de euro al lui Marica de la Şahtior Doneţk la VfB Stuttgart. "Mi-am dorit foarte mult ca Marica să ajungă în Bundesliga. A evoluat excelent la naţională şi s-a văzut cum i-a crescut cota. O să vedeţi că şi alţi jucători de-ai naţionalei vor ajunge la echipe mari. Cert e că în această vară un jucător român a ajuns la campioana Germaniei şi unul la cea a Italiei", a încheiat Piţi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite