Novak Djokovici face istorie!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sârbul l-a învins ieri în finala de la Australian Open pe francezul Jo-Wilfried Tsonga, scor 4-6, 6-4, 6-3, 7-6 Djokovici a devenit, la 20 de ani, cel mai tânăr jucător de tenis care

Sârbul l-a învins ieri în finala de la Australian Open pe francezul Jo-Wilfried Tsonga, scor 4-6, 6-4, 6-3, 7-6

Djokovici a devenit, la 20 de ani, cel mai tânăr jucător de tenis care câştigă turneul de la antipozi. El este primul sârb care se impune într-o competiţie de Grand Slam.

Trei ore şi cinci minute a durat finala care va rămâne în istoria tenisului. Cu această victorie, Serbia se numără printre naţiunile care au dat un câştigător de Mare Şlem. Novak este cel mai tânăr jucător care cucereşte trofeul la Melbourne, detronându-l pe americanul Jim Courier.

Înaintea finalei turneului american, Djokovici a mai ajuns în două semifinale ale unui turneu de Mare Şlem, ambele pierdute în 2007, la Roland Garros şi la Wimbledon.

"Sunt primul sârb care câştigă un titlu de Grand Slam şi mă mândresc cu asta. Cred că este o adevărată nebunie în ţară şi vreau să le mulţumesc concetăţenilor mei pentru susţinere. Pentru victoria din finală, sârbul a primit un cec în valoare de 1.281.000 de dolari, în timp ce Tsonga a încasat 640.500 de dolari.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite