Noul Balon de Aur, pentru brazilianul Kaka

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai prestigios premiu al lumii fotbalistice, Balonul de Aur, şi-a schimbat regulile. Începând cu ediţia din acest an, câştigătorul va fi recunoscut ca fiind cel mai bun fotbalist din

Cel mai prestigios premiu al lumii fotbalistice, Balonul de Aur, şi-a schimbat regulile. Începând cu ediţia din acest an, câştigătorul va fi recunoscut ca fiind cel mai bun fotbalist din lume, nu doar cel mai bun fotbalist din Europa. În 1956, când a fost acordat prima oară de revista "France Football", trofeul recunoştea doar cel mai bun fotbalist european al anului.

Din 1995, când a fost acordat liberianului Weah, Balonul de Aur a desemnat cel mai bun fotbalist care joacă în Europa, indiferent de locul de naştere. Din acest an, "Balonul" va desemna, în premieră, cel mai bun jucător din lume, indiferent de locul de naştere sau continentul pe care joacă. Deşi premiul va fi decernat pe 2 decembrie, specialiştii susţin că brazilianul Kaka (AC Milan) va fi câştigătorul, singurii capabili să producă marea surpriză şi să-i ia faţa acestuia fiind Pirlo (AC Milan), Messi (FC Barcelona) sau Cristiano Ronaldo (Manchester United).

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite