Cu Norvegia, în play-off-ul Mondialelor de handbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Zurich, în ultima zi a CE masculin de handbal, a avut loc tragerea la sorţi a meciurilor din play-off-ul Campionatului Mondial, care va avea loc anul viitor (21 ianuarie - 4 februarie), în

La Zurich, în ultima zi a CE masculin de handbal, a avut loc tragerea la sorţi a meciurilor din play-off-ul Campionatului Mondial, care va avea loc anul viitor (21 ianuarie - 4 februarie), în Germania. Echipa României va înfrunta Norvegia, primul meci urmând să se dispute pe 10-11 iunie, pe teren propriu, iar returul o săptămână mai târziu.
"Cred că şansele de calificare sunt egale. Norvegia este o echipă puternică, dar nu de neînvins. Am urmărit-o la Europenele din Elveţia, din aceste zile, şi nu mi s-a părut de netrecut. Putem spune că este un dezavantaj faptul că vom evolua mai întâi acasă. Dar ne vom lua toate măsurile să jucăm aşa cum aşteaptă toată lumea în România, astfel încât să ne calificăm", a declarat antrenorul Lucian Râşniţă.
Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu, nu este prea încântat de adversarul hărăzit de tragerea la sorţi. "Nu am vrut Norvegia. Au jucători care impresionează prin capacitatea lor de luptă şi nu sunt uşor de învins. Avem casete video şi vom face împreună cu antrenorii o strategie de abordare a meciurilor", a afirmat fostul mare handbalist.
În ultimii ani, echipele României şi Norvegiei s-au întâlnit de mai multe ori, bilanţul fiindu-le favorabil scandinavilor. Ultima confruntare a avut loc în 2004, în preliminariile Campionatului Mondial, când tricolorii s-au impus pe teren propriu, cu 21-19, dar au pierdut în deplasare, scor 28-35.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite