"Normal ar fi să-l convoc pe Ogăraru"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

- V-a surpins cu ceva evoluţia gazdelor?- Nu am avut nicio surpriză. Mă aşteptam ca Albania să evolueze foarte defensiv şi aşa am şi pregătit meciul. Nu a fost spectaculos, dar tactic noi am


- V-a surpins cu ceva evoluţia gazdelor?
- Nu am avut nicio surpriză. Mă aşteptam ca Albania să evolueze foarte defensiv şi aşa am şi pregătit meciul. Nu a fost spectaculos, dar tactic noi am evoluat foarte bine. Cred că s-a văzut că odată cu trecerea timpului adversarii noştri au dat semne de oboseală şi asta s-a datorat jocului prestat de noi.
- În prima repriză, echipa a părut că nu vrea să atace, a evoluat destul de şters.
- Să fim serioşi. Să ataci, să laşi impresia că eşti gata să dai gol, trebuie să te lase şi adversarul să faci asta. ştiam că vom înscrie, pentru că albanezii trebuiau să stea foarte bine din punct de vedere fizic tot meciul. A fost un meci de contact, un joc pe viaţă şi pe moarte.
- Primul gol a venit după o gravă greşeală a defensivei adverse. Am avut noroc?
- Aproape toate golurile din lumea asta se marchează pe greşelile adversarilor. Aceste greşeli apar în urma presiunii la care te supune echipa adversă. Foarte rar se întâmplă să fie nişte faze perfecte, în care apărarea să nu aibă ce face, şi să se înscrie. Noi marcam şi dacă nu am fi avut acea pasă la portar a jucătorului albanez.
- Cine va veni în locul lui Cosmin Contra, care va lipsi în meciul cu Belarus din cauza cumulului de cartonaşe galbene?
- Mai este până la momentul respectiv. Vom vedea cine este în formă şi cine este sănătos şi voi decide cine va fi înlocuitorul lui Contra.
- Subiectul Ogăraru...
- George Ogăraru nu este un subiect, cum îl faceţi voi, este un jucător român care evoluează în străinătate. Pentru mine, el reprezintă opţiunea a treia la postul de fundaş dreapta, şi acum, pentru că Contra va lipsi, ar fi normal să-l chem la lot. Dar depinde de evoluţiile sale până în momentul când voi face convocările.

Ghionea a fost extraordinar
- Cum apreciaţi evoluţia lui Sorin Ghionea, care a fost foarte aproape de un autogol?
- Ghionea a evoluat foarte bine şi mă aşteptam să facă acest lucru. Faza aceea despre care vorbiţi se poate întâmpla oricui. Să nu uităm că era presat de un jucător cu mulţi centimetri mai înalt decât el.
- Aţi fost obligat să îi folosiţi pe cei doi dinamovişti, Ionel Ganea şi Andrei Mărgăritescu, după ce la partida cu Bulgaria nici nu i-aţi trecut pe foaia de rezerve?
- Doar mă cunoaşteţi. Credeţi că poate face cineva presiuni asupra mea?
- Vasile Turcu v-a acuzat după partida cu Bulgaria că nu i-aţi folosit.
- Nu-l cunosc pe acest om. Credeţi că eu ascult pe nu-ştiu-cine când îmi fac echipa? Aşa am considerat eu la momentul respectiv că este bine să-l folosesc pe Ionel Ganea. În ce-l priveşte pe Mărgăritescu, l-am introdus pe final de meci pentru că am considerat că a venit momentul să debuteze la naţională. Cred că-i va prinde bine şi pentru că partida a fost oficială, şi că s-a terminat cu o victorie. Merita, pentru că este un fotbalist cu un caracter deosebit atât pe teren, cât şi în afara lui.
- Aţi vizionat casetele cu meciurile dintre adversarele noastre, partide disputate tot miercuri?
- Nu am avut timp, nici nu mi-au venit înregistrările încă, când vor sosi le voi studia. Acum mai urmăream încă o dată meciul nostru cu Albania.
- Arsene Wenger şi Karl Heinz-Rummenigge au spus că ar trebui introduse precalificări, pentru a nu se mai juca cu echipe ca San Marino sau Andorra. Ce părere aveţi?
- Cred că ar fi bine să se păstreze sistemul actual. Trebuie să joace şi ele.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite