Noe le-a luat faţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai în vârstă ciclist din actuala ediţie a Turului Italiei, Andrea Noe, a preluat tricoul roz după primele zece etape Experienţa pare a fi punctul forte în actuala ediţie a Turului

Cel mai în vârstă ciclist din actuala ediţie a Turului Italiei, Andrea Noe, a preluat tricoul roz după primele zece etape

Experienţa pare a fi punctul forte în actuala ediţie a Turului Ciclist al Italiei.

Etapa a 10-a, desfăşurată, marţi, între Lido da Camaiore şi Genova, a fost una în care veteranii au avut cuvântul principal. Runda a fost câştigată de Leonardo Piepoli, pentru a treia oară în Giro, în timp ce Andrea Noe (38 de ani), cel mai în vârstă ciclist al actualei ediţii, a preluat tricoul roz.

Italianul Noe a terminat pe locul zece runda dintre Lido da Camaiore şi Genova, la 52 de secunde în urma lui Piepoli. Dar veteranul de 38 de ani a profitat de faptul că Marco Pinotti, tricou roz înainte de runda a zecea, a terminat etapa la mai bine de patru minute în spatele liderului, şi s-a instalat pe prima poziţie a clasamentului general.

Ciclist profesionist de mai bine de 15 ani, italianul nu are în palmares decât patru curse câştigate până în prezent. "Ceea ce am reuşit acum este ca un premiu pentru întreaga mea carieră. Am mai purtat tricoul roz pentru o singură zi, în urmă cu nouă ani. Dar mai mereu a trebuit să pedalez pentru liderii echipei şi mă bucuram când îi vedeam pe ei câştigând.

Am învins în această etapă, deoarece Liguigas (echipa pentru care concurează) a câştigat contracronometru pe echipe în Sardinia şi apoi am mai recuperat trei minute în runda a opta, când am participat la evadare. Planul nostru era să ne impunem în etapă prin Danilo Di Luca. Nu ne-a ieşit aşa, dar cu atât mai mare a fost bucuria pentru mine", a spus Noe.

Etapa de ieri s-a desfăşurat pe o distanţă de 198 de kilometri, între Scrivia şi Pinerolo.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite