Njock si Daouda, "oltenii" Stiintei, indragostiti de ciorba de burta si cascavalul pane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Camerunezul Jeremie Njock si ivorianul Mariko Daouda, cei doi jucatori de culoare din lotul Universitatii Craiova, spun ca s-au acomodat cu oltenii, desi nu au gustat niciodata praz. Alintati de

Camerunezul Jeremie Njock si ivorianul Mariko Daouda, cei doi jucatori de culoare din lotul Universitatii Craiova, spun ca s-au acomodat cu oltenii, desi nu au gustat niciodata praz. Alintati de coechipieri "tiganii", cei doi negri se simt bine in Cetatea Banilor, unde ravnesc la fetele frumoase si duc dorul mancarurilor africane. Ei vin la antrenamente cu taxi, pentru ca, spune Daouda, nu au bani pentru masini. Njock zice: "Ma simt excelent la Craiova. Nu duc lipsa de nimic. Mi-am facut multi prieteni si vreau sa joc cat mai bine pentru suporteri". Daouda spune ca a venit aici pentru fotbal, "dar este mai frumos la mine acasa, pe Coasta de Fildes... Fotbalul este mai frumos aici, dar locurile sunt mai frumoase acolo". Problema e ca, aici este prea frig. "Aici parca este iarna tot timpul. Ne rupe frigul", zic intr-un glas panterele negre ale Universitatii. Dar, pentru Njock, problemele mari sunt gunoaiele, cainii vagabonzi, pisicile, cersetorii si golanii. Strada mea era plina de gunoaie, iar cand am spus la primarie sa vina sa le stranga au zis ca eu acum am coborat din bananier si ca mai bine tac din gura (n.r. - Dupa o declaratie similara a lui Njock, viceprimarul Craiovei, Mihai Dragu, i-a spus golgheterului Universitatii sa nu uite de unde a plecat: "In urma cu 20 de ani, ei, acolo, in Camerun, inca traiau organizati in triburi si dormeau in copaci"). Dar acum au facut curat pe strada pe care stau. Mie imi place sa ma plimb prin parc, cu sotia mea, acolo sunt mai putine gunoaie. Atat Njock cat si Daouda spun ca n-au probleme cu presingul oltencelor. Camerunezul declara, scurt, ca: "Eu o iubesc pe sotia mea. Atat!". Ivorianul zice: "Romancele sunt frumoase. Aici vezi numai fete frumoase, dar nu-mi insel nevasta. Incerc sa rezist tentatiei. Cred ca nevasta mea este, oricum, cea mai "buna"". In ceea ce priveste mancarurile, lui Daouda ii place mult cascavalul pane, "dar nu cu ceapa, ci cu rosii, multe, multe rosii. Nu-mi place prazul. Dar tot mancarurile de la mine din tara sunt mai bune. Cand a venit sotia din Coasta de Fildes, mi-a adus attieke, mancarea mea preferata. Se face cu zarzavaturi si peste. Sunt innebunit dupa attieke. L-am terminat imediat". Njock: "Mananc multa mancare italieneasca. As vrea sa mananc peste, dar nu gasesc! Am fost la magazine si degeaba. Sunt mai multe feluri de peste care imi plac. Din mancarurile romanesti imi plac ciorbele. Mananc foarte mult ciorbe cu paine. Mor dupa ele. Ciorba de burta as manca mereu". In Craiova lumea a inceput sa-i cunoasca. Soferii de taxi cu care merg ei cer autografe si se bucura cand urca la ei in masina. Njock zice ca le mai spun, din cand in cand, tigani. Colegii de echipa ne spun in gluma, dar pe strada nu ne spun in gluma. La noi sunt numai "tigani", ca toti sunt negri, dar noi nu avem tigani, ca la voi".
Jeremie Njock a jucat in liga germana de amatori
Atacantul de culoare al Universitatii, Jeremie Njock, s-a nascut la Bafoussan, in Camerun, in urma cu 24 de ani. Dupa cativa ani petrecuti la echipe autohtone, Jeremie s-a transferat in liga de amatori germana, unde a jucat timp de doi ani la Stuttgarter Kickers SV. De aici, fotbalistul de 1,96 metri si 92 kg a plecat la UTA Arad, incepandu-si in acest fel aventura romaneasca din Divizia A. Dupa un sezon la "Batrana Doamna" in care a impresionat prin calitatile sale fizice, Njock a cochetat mai intai cu un transfer la Rapid si in cele din urma a ajuns in curtea Universitatii Craiova. Evolutiile din Divizia A au lansat zvonuri conform carora Jeremie ar fi dorit de nationala Camerunului, dar, din pacate pentru atacantul de culoare, totul a ramas doar la stadiul de zvon.
Daouda - un fost international de tineret al Coastei de Fildes
Nascut pe 13 noiembrie 1981 la Abidjan, in Coasta de Fildes, Mariko Daouda a inceput fotbalul de performanta la doar 15 ani, la Stade Abidjan, apoi, in 2001, s-a transferat in Elvetia la formatia de prima divizie Bellizona. Evolutiile bune din campionatul ivorian si din Elvetia l-au propulsat pe Daouda in echipa nationala de tineret a Coastei de Fildes cu care a jucat la Cupa Mondiala de juniori si la Cupa Africii de juniori, competitie pe care tinerii ivorieni au incheiat-o pe locul trei. In vara lui 2002, Daouda se transfera la Universitatea Craiova, devenind unul dintre cei mai buni fundasi din Divizia A, statut care a starnit interesul ucrainenilor de la Sahtior Donetk.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite