Nicoleta Grasu, bronz la aruncarea discului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziua a patra a întrecerilor continentale de la Goteborg au adus delegaţiei României cea dintâi medalie. Nicoleta Grasu a urcat pe treapta a treia a podiumului, repetând performanţa realizată cu

Ziua a patra a întrecerilor continentale de la Goteborg au adus delegaţiei României cea dintâi medalie. Nicoleta Grasu a urcat pe treapta a treia a podiumului, repetând performanţa realizată cu opt ani în urmă, la Budapesta.
Dintre cele 12 finaliste, românca era cotată cu a cincea performanţă a sezonului. Nicoleta Grasu a avut trei aruncări valabile, prima dintre ele, măsurând 63,58 m, fiindu-i suficientă pentru cucerirea medaliei de bronz. Proba a fost câştigată de rusoaica de 21 de ani Daria Piscealnikova, fostă campioană mondială de junioare, care a aruncat 65,55 m, a doua clasându-se nemţoaica Franka Dietzsch, cu 64,35 m.În vârstă de 35 de ani, pe care îi va împlini pe 9 septembrie, Nicoleta Grasu nu se află la prima performanţă notabilă din carieră. În 1998, la Budapesta, tot la Campionatele Europene, ea a cucerit bronzul, pentru ca un an mai târziu, la Sevilla, să câştige o medalie din acelaşi metal la Mondiale. Performanţa de vârf a carierei sale a fost obţinută în 2001, la Edmonton, când a devenit vicecampioană a lumii. Nicoleta este căsătorită cu Costel Grasu, fost multiplu campion naţional la aruncarea discului şi ocupant al locului 4 la Olimpiada din 1992, care îi este şi antrenor. Cei doi au un băieţel de trei ani şi jumătate, ştefan Iulian, care, bineînţeles, are toate şansele să ajungă tot atlet.

Marian Oprea, în finală la triplusalt
Cel de-al doilea sportiv român de la care se aşteaptă o medalie la această competiţie, Marian Oprea, s-a calificat, fără probleme, în finala la triplusalt. El a câştigat grupa I de calificări, cu o săritură de 17,05 m din a doua încercare. În grupa cealaltă s-a impus marele favorit, suedezul Christian Olsson, care a sărit 17,51 m. Duelul celor doi, de fapt, o reeditare a confruntării din finala olimpică de la Atena, la care suedezul a luat aurul, iar românul argintul, va avea loc astăzi după-amiază.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite