Nemţii ne-au scos fotbalul din cap

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa de tineret a României a ratat calificarea în barajul pentru Campionatul European de anul viitor, după ce a fost surclasată cu 5-1, în deplasare, de către Germania. Pe lângă prestaţia

Echipa de tineret a României a ratat calificarea în barajul pentru Campionatul European de anul viitor, după ce a fost surclasată cu 5-1, în deplasare, de către Germania. Pe lângă prestaţia ruşinoasă, tricolorii au fost nevoiţi să joace în inferioritate timp de o oră, după ce Cristian Săpunaru a primit cartonaşul roşu.
Deşi au plecat în Germania cu gânduri mari şi promisiuni că vor participa după nouă ani la un turneu final, tricolorii mici s-au făcut de râs în faţa nemţilor, pierzând cu 5-1. Românii au ajuns la Wilhelmshaven cu gândul că alcătuiesc o echipă bună şi îmbătaţi cu apă rece după facilul succes obţinut în faţa Irlandei de Nord (3-0). Gazdele şi-au luat rolul în serios în faţa unei trupe pe care ei înşişi o considerau o "super-echipă". Tricolorii nu au contat practic decât în primele minute, golurile marcate de Gomes (10) şi Helmes (19) rezolvând rapid calificarea în baraj. Înainte de meci, selecţionerul Emil Săndoi se arăta îngrijorat de uşurinţa cu care elevii săi irosesc ocazii favorabile, dar de această dată aceştia nu i-au dat nicio emoţie, ei neputându-se apropia de poarta adversă.

"Curăţaţi" de Săpunaru
La evoluţia penibilă a echipei a contribuit şi fundaşul Cristian Săpunaru, care s-a contrat cu un adversar în minutul 30 şi a fost eliminat de pe teren. Cu un om în plus, gazdele au punctat odată prin ccelaşi Helmes, ducând scorul pauzei la proporţii de neprezentare.
În repriza secundă, galopul de sănătate al nemţilor a continuat, Castro (80) şi Hunt (87), distrându-i cu goluri care mai de care mai spectaculoase pe cei 8.000 de spectatori. Golul de onoare, înscris de Radu ştefan cu un şut superb de la distanţă, nu a reuşit să şteargă impresia penibilă pe care echipa noastră a lăsat-o în ansamblu.

O singură participare în istorie
Echipa naţională de tineret are în palmares o singură participare la un campionat european, în 1998, când acesta a avut loc chiar la Bucureşti. Statutul de gazde nu i-a scutit pe micii tricolori de o corecţie severă, România pierzând toate cele trei partide disputate cu Olanda, Germania şi Rusia şi terminând pe ultimul loc. Lotul din acea vreme avea în componenţă fotbalişti de excepţie, precum Lobonţ, Contra, Iencsi, Florentin Petre, Hâldan, Cătălin Munteanu, Dănciulescu, Reghecampf, Trică sau Ciocoiu, câţiva dintre ei făcând astăzi parte din naţionala mare.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite