Neagu, final de carieră?! Handbalista vrea să se opereze la umărul drept / Antrenorul crede că eleva sa a fost prost sfătuită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai valoroasă handbalistă a lumii în 2010 vrea să se opereze la umărul drept fără a se consulta cu cei din conducerea Oltchimului şi a federaţiei, iar Radu Voina vine cu o ipoteză şocantă.  Antrenorul Radu Voina consideră că o intervenţie chirurgicală i-ar putea afecta iremediabil cariera elevei sale.

Handbalul feminin românesc este pe cale să-şi piardă cel mai de preţ produs din ultimul deceniu! La nici 23 de ani, Cristina Neagu riscă să-şi încheie prematur cariera din cauza problemelor medicale. După câteva luni în care a fost la consultaţii la diverşi specialişti din Danemarca, Belgia şi Austria, Cristina Neagu este decisă să se opereze la umărul drept pentru a scăpa de durerile care au împiedicat-o să mai joace în ultima parte a acestui sezon.

Criticată că s-a sfătuit doar cu Anja andersen

Decizia „galacticei" a survenit, se pare, după îndelungi discuţii cu daneza Anja Andersen, fosta antrenoare a Oltchimului cu care Neagu a rămas în relaţii foarte apropiate şi cu care a petrecut împreună Sărbătorile Pascale. Cristina suferă de o leziune la nivelul tendonului la braţul drept, cel de aruncare, iar problema se poate agrava în timp dacă nu este tratată. După meciul cu Itxako din Liga Campionilor, de la 12 februarie, handbalista a încercat să găsească o alternativă la operaţie, dar durerile încă persistă.  Dacă va intra pe mâna chirurgilor, Neagu va rata aproape sigur Mondialul din luna decembrie din Brazilia.

Un tip foarte diplomat, tehnicianul Radu Voina a acuzat-o totuşi voalat pe daneza Anja Andersen că este responsabilă de situaţia medicală incertă în care se află cea mai valoroasă elevă a sa. „Din păcate, Cristina a fost prost sfătuită de diverse personaje din anturajul ei şi acum riscă să nu mai poate juca handbal. Ea se va opera, probabil, în curând. Dacă voia să facă acest lucru, nu trebuia însă să aştepte atât timp. O eventuală intervenţie chirugicală o poate ţine pe tuşă o perioadă foarte lungă", ne-a spus Voina. 

"Cristina e prost sfătuită şi există riscul să nu mai poată juca niciodată handbal. Dacă se operează, nu cred că va redeveni ce a fost cândva."
Radu Voina
antrenor Oltchim

CRISTIAN GAŢU  PREŞEDINTE FEDERAŢIA ROMÂNĂ DE HANDBAL: „O să-i tai indemnizaţia olimpică!"

„Adevărul": Care e situaţia Cristinei Neagu?

Cristian Gaţu: Asta aş vreau să ştiu şi eu! Am înaintat o hârtie oficială clubului Oltchim în care am solicitat să ni se ofere un punct de vedere oficial. Până acum, majoritatea detaliilor legate de starea ei medicală le aflăm de la radio-şanţ...

Ce se va întâmpla cu ea?

Teoretic, ea ar trebui să joace deja, deoarece perioada de repaus recomandată de medicul din Austria a expirat. Din ce am înţeles, ea resimte totuşi dureri la umăr şi vrea să se opereze. Din păcate, ea face totul de capul ei şi nu ţine deloc cont de părerea clubului sau a federaţiei.

Federaţia se va implica în rezolvarea acestei situaţii?

Cel mai grav lucru este acela că Neagu a fost la consultaţii în Danemarca şi în Belgia, dar nu ne-a prezentat nicio hârtie care să ateste că ea este accidentată. La 24 mai, echipa naţională va efectua vizita medicală la INMST şi, dacă ea nu se va prezenta să vedem exact ce are, iau în calcul varianta să-i tai indemnizaţia olimpică (n.r. - poate ajunge la 1.000 de lei lunar)! Nu eu personal voi face asta, dar e aşa e regulamentul COSR şi pierde automat îndemnizaţia în momentul în care refuză controlul medical.

Cum vedeţi soluţionarea problemei?

În primul rând, Neagu trebuie să forţeze puţin şi să joace. Doar dacă situaţia ei se agravează, să ia în calcul varianta unei operaţii. O intervenţie chirugicală ar face, probabil, ca ea să revină cel mai devreme în ianuarie 2012 şi va rata astfel Mondialele din decembrie. Trebuie să fie conştientă că ratarea unei astfel de competiţii îi poate scădea dramatic cota.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite