Neaga şi Guriţă vin la Steaua!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Managerul roş-albaştrilor, Mihai Stoica, a alcătuit o listă de transferuri în fruntea căreia se află Adrian Neaga şi, surpriză, veteranul Farului, Mihai Guriţă, în vârstă de 34 de ani

Managerul roş-albaştrilor, Mihai Stoica, a alcătuit o listă de transferuri în fruntea căreia se află Adrian Neaga şi, surpriză, veteranul Farului, Mihai Guriţă, în vârstă de 34 de ani

Problemele de efectiv avute de Steaua în această primăvară i-au alertat pe conducătorii campioanei, care plănuiesc un lot de minim 40 de fotbalişti în sezonul următor. Pe lângă jucători consacraţi sau tinere speranţe, conducătorii stelişti vor să meargă şi pe mâna veteranilor, după modelul brevetat de Manchester United.

Managerul general al Stelei, Mihai Stoica, îl are, mai nou, ca model pe managerul lui Manchester United, Alex Ferguson. Oficialul Stelei a declarat într-o emisiune a postului Telesport că strategia scoţianului l-a inspirat în transferarea atacantului de 34 de ani, Mihai Guriţă. "Din vară o să-l luăm pe Guriţă la Steaua. Dacă Manchester United a ales să transfere un jucător ca Henrik Larsson, care se apropie de vârsta pensionării, s-a dovedit că Ferguson nu s-a înşelat. L-am dorit şi în trecut, dar am spus ba că este prea bătrân, ba că are o viaţă mai tumultuoasă", a spus Meme, care a recunoscut că ideea acestui transfer i-a aparţinut patronului Gigi Becali. Deşi oficialii stelişti invocă experienţa lui Guriţă, principalul motiv al transferului este că veteranul de 34 de ani este liber de contract şi, prin urmare, va veni gratis la Steaua. Deşi s-a afirmat ca atacant, tehnicianul Cosmin Olăroiu îl va folosi pe Guriţă fundaş dreapta, post deficitar în acest sezon. Imediat după ce Meme a făcut anunţul, jucătorii Farului se aflau în cantonament, iar antrenorul Basarab Panduru şi mai mulţi colegi au mers în camera atacantului pentru a-l întreba dacă este adevărat. Bomba pe care Mihai Stoica o pregăteşte pentru vară este reîntoarcerea în Ghencea a atacantului Adrian Neaga. "Este primul pe lista mea de transferuri. Am vorbit cu el despre salariu şi a cerut o sumă de bun-simţ", a precizat Mihai Stoica. "Mă bucur că Mihai Stoica m-a pus în capul listei de achiziţii. Recunosc că negociem de mai mult timp. Aş dori să revin în Ghencea chiar dacă aş renunţa la nişte bani", a declarat Neaga.

Neaga (foto stânga) joacă acum în Coreea de Sud, iar clauza de reziliere de un milion de dolari va fi plătită de Gigi Becali. În schimb, Guriţă (foto dreapta) va veni gratis fiindcă se află la final de contract cu formaţia Farul Constanţa.

Dacă mă voi transfera la Steaua, sper să revin şi în atenţia selecţionerului.
Adrian Neaga

Nu mă aşteptam la o asemenea ofertă. Este cea mai mare provocare din cariera mea, chiar dacă am 34 de ani.
Mihai Guriţă

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite