"Nea Piţi mi-a zis să am mai mult tupeu"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ciprian Deac s-a antrenat alături de Mutu şi Chivu, dar a fost scos de selecţioner din lotul tricolorilor pentru Euro 2008 La 22 de ani, Ciprian Deac de la CFR Cluj a trăit iluzia, pentru

Ciprian Deac s-a antrenat alături de Mutu şi Chivu, dar a fost scos de selecţioner din lotul tricolorilor pentru Euro 2008

La 22 de ani, Ciprian Deac de la CFR Cluj a trăit iluzia, pentru patru zile, că va participa la turneul final al unei mari competiţii.

Ciprian, cum a fost experienţa de la lot?

Am fost foarte fericit când am fost chemat în cantonamentul din Antalya. Cine nu ar fi fost!? De ce să nu recunosc, am avut emoţii destul de mari când ne-am reunit la Mogoşoaia. Dar, din fericire, toţi băieţii s-au purtat excelent cu mine cât timp am stat cu ei.

Ştiai că ai fost convocat doar să te obişnuieşti cu atmosfera?

Da, păi l-am şi auzit pe domnul antrenor Victor Piţurcă. A spus la conferinţa de presă că nu va conta pe mine. Nici nu îl cunoşteam. Dar, după aceea, ne-am întâlnit, am dat mâna cu dumnealui, am făcut cunoştinţă şi am vorbit vreo zece minute.

Ce aţi vorbit în acest interval de timp?

Primul lucru pe care mi l-a spus a fost să am tupeu. Să am mai mult curaj în joc şi neapărat să evoluez ca titular la echipa de club. Pentru mine a fost încurajator. Nu mi-a spus că nu voi fi luat la turneul final, dar bănuiam ce se va întâmpla.

După ce am stat patru zile cu lotul, am fost anunţat de domnul Iovan că urma să plec acasă definitiv. Normal că îmi pare rău, dar asta este situaţia. Mă bucur că măcar am fost băgat în seamă. Sunt atâţia jucători de valoare care nu au şansa asta.

"Jucătorii sunt foarte motivaţi"

Cum privesc jucătorii meciurile infernale de la Euro?

Nu prea am vorbit cu ei despre meciuri. Sunt totuşi nou-venit, nu prea îi cunosc. Am stat în cameră cu Marius Popa şi cu el am vorbit mai mult. Dar aşa, în general, băieţii erau foarte încrezători, montaţi şi sunt convins că or să facă meciuri bune.

Care ţi se pare cel mai greu meci?

Într-o asemenea grupă, toate meciurile sunt difcile. Totuşi, cel cu Franţa este foarte important, pentru că este primul.

Se tem jucătorii de accidentări, după ce au păţit Ovidiu Petre şi Dani Coman?

Nu pot spune că se tem. E adevărat, după ce s-a accidentat Dani Coman, am purtat toţi apărătoare la antrenamente. E mai bine aşa, că nu ştii ce se poate întâmpla. Băieţii nu se tem de accidentări, pentru că trebuie să se pregătească bine cu orice risc.

Luptă pentru Europene şi la tineret

O să-ţi fie mai uşor acum la lotul de tineret?

A fost o experienţă utilă. La selecţionata U 21, sunt titular şi avem o misiune importantă de a ne califica la Campionatul European din 2009. Avem în toamnă două meciuri cruciale cu Ţara Galilor. Au patru puncte avans, dar şi un meci mai mult. Dacă învingem o dată, putem să remizăm în retur, pentru că mai avem un meci apoi cu Bosnia-Herţegovina şi, dacă învingem, ne calificăm. Ar fi extraordinar!

4 zile

- a stat Ciprian Deac alături de lotul lărgit al echipei naţionale a României, în cantonamentul de
la Mogoşoaia.

Îmi pare rău că nu am putut participa la Campionatul European, dar ştiu că nu se putea. Mă bucur că măcar am fost băgat în seamă.
Ciprian Deac,
jucător CFR Cluj

Bilete ieftine la meciul cu Muntenegrul

Astăzi vor fi puse în vânzare la casele stadionului Steaua biletele pentru ultimul meci de pregătire disputat de România înaintea Campionatului European, contra selecţionatei Muntenegrului, sâmbătă, de la ora 20.45. Iată preţurile tichetelor:

Tribuna 0: 25 lei
Tribunele I şi a II-a: 15 lei
Peluze: 10 lei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite