Ne scufundăm

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România riscă să n-aibă nicio echipă la JO. Poloiştii au nevoie de un miracol ca să ajungă la Londra, iar handbalistele au şi ele mari emoţii.

Două echipe mai are România în cursa de calificare la Jocurile Olimpice de la Londra: cea feminină de handbal şi cea masculină de polo. Ultima participă în aceste zile la Campionatul European de la Eindhoven, având ca obiectiv clasarea în primele nouă locuri, situaţie în care se va alinia la turneul unde se vor decide ultimele calificate la JO. Eşecurile suferite de Cosmin Radu şi colegii săi, în primele patru partide - Croaţia (7-10),  Spania (10-12), Muntenegru (8-11) şi Serbia (5-14) - au diminuat şansele formaţiei noastre, care va susţine astăzi, de la ora 18.30 (în direct la TVR3) ultima partidă din grupă, cu Germania.

Ne-am „asigurat" ultimul loc

„Vreau să uităm cât mai repede meciul cu Serbia. Să încheiem săptămâna aceasta dezastruoasă şi să încercăm să câştigăm partidele care urmează", a declarat Cosmin Radu pentru site-ul h2opolo.ro. Meciul cu Germania, de astăzi, se anunţă extrem de dificil, această formaţie furnizând o mare surpriză sâmbătă, când a învins cu 10-8 Croaţia, deţinătoarea titlului european. Într-un alt meci, Muntenegru şi Spania au terminat la egalitate, 10-10, astfel încât România nu mai poate părăsi ultimul loc în grupa B chiar dacă va câştiga cu Germania.

În ciuda eşecurilor suferite, speranţe mai există. Chiar dacă va ocupa ultimul loc în serie, România va întâlni în faza următoare ocupanta locului 5 în grupa A, adică Olanda sau Macedonia. Un succes în acest meci ar aduce în faţa poloiştilor noştri formaţia clasată pe 4 în grupa B, iar în acest caz ei ar avea două variante: fie să câştige, iar atunci ar disputa meciul pentru locurile 7-8, fie să piardă, dar să obţină apoi victoria în partida care va decide ocupanta poziţiei a 9-a, ultima ce i-ar menţine în cursa pentru Jocurile Olimpice.

Înfruntăm Macedonia la handbal

Zilele trecute s-a definitivat şi componenţa turneului de calificare la JO pentru echipele feminine de handbal. Cum era de aşteptat, Angola a câştigat Cupa Africii şi va merge din această postură la Londra. Locul ei în grupa din care fac parte vicecampioana mondială Franţa, Japonia şi naţionala noastră a fost luat de Muntenegru.

Turneul de calificare va avea loc la Lyon, în perioada 25-27 mai. Ocupantele primelor două locuri vor fi prezente la JO de la Londra.

6 medalii olimpice a obţinut România în sporturile de echipă, însă niciodată n-a cucerit titlul la Jocurile Olimpice.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite