Ne-am răzbunat pe sloveni!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a învins ieri Slovenia la Colje, scor 2-1, şi ocupă primul loc al grupei G în preliminariile pentru Euro 2008. Tamaş, in minutul 50, şi Nicoliţă, in minutul 69, au marcat

România a învins ieri Slovenia la Colje, scor 2-1, şi ocupă primul loc al grupei G în preliminariile pentru Euro 2008.

Tamaş, in minutul 50, şi Nicoliţă, in minutul 69, au marcat golurile care au adus toate punctele din deplasarea de la Celje. Slovenii au replicat târziu prin Vrsici (90+3). Graţie victoriei de ieri, România, cu 14 puncte, s-a instalat în fruntea clasamentului grupei G, la egalitate de puncte cu Olanda. Bulgaria e pe locul trei, cu două puncte mai puţin.

În formula experimentală propusă de Piţurcă, cu Dorel Stoica titular, tricolorii au jucat timid în prima parte a meciului. Lobonţ a fost primul evidenţiat, reuşind să pareze două şuturi periculoase. Fără să-şi mai creeze ocazii, gazdele s-au rezumat la a duce la capăt prima repriză prin faulturi grosolane. Într-un interval de doar 25 de minute, Sukalo, Mavrici, Cesar şi Koren au primit cartonaşe galbene, ultimii trei pentru atacuri la Marica. Codrea ar fi putut deschide scorul, după ce, servit de Mutut, a driblat portarul Sloven si a şutat peste.

Codrea a ratat nonşalant

Ratarea monumentală a lui Codrea a fost dată uitării în minutul 50, când Tamaş a deschis scorul. Fundşul Celtei Vigo a reluat în plasă dintr-un unghi aproape imposibilmingea respinsă eronat de apărarea slovenă. Nicoliţă a majorat diferenţa în minutul 69, profitând de o eroare a lui Cesar.

Ofensiva tricolorilor a continuat cu ocazia mare a lui Zicu (77), venită la puţine momente după o intervenţie salvatoare a lui Lobonţ., la şutul lui Lavrici. Şi pentru ca tabloul să fie complet, Cesar si proaspăt intratul Daniel Niculae se împing reciproc în minutul 79, iar arbitrul îi elimină pe amândoi.

Vrsici a reuşit golul de onoare al slovenilor în al treilea minut de prelungire, însă România s-a impus şi a urcat pe primul loc al grupei G, la egalitate cu Olanda.

Galerie foto de la partida de aseară aici.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite