Ne-a bătut Norvegia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala masculină de handbal a României şi-a diminuat şansele de a ajunge la turneul final al Campionatului Mondial de anul viitor, în urma înfrângerii suferite ieri, pe teren propriu, cu

Naţionala masculină de handbal a României şi-a diminuat şansele de a ajunge la turneul final al Campionatului Mondial de anul viitor, în urma înfrângerii suferite ieri, pe teren propriu, cu scorul de 29-30 (14-15), în faţa Norvegiei.
Mult-aşteptatul reviriment al handbalului nostru masculin se lasă încă aşteptat. România nu a mai fost prezentă la un turneu final al CM de cinci ediţii, şi probabil că va lipsi şi de la cel din 2007. Deşi nu se numără printre marile forţe în acest sport, echipa Norvegiei a reuşit să ne încurce de fiecare dată în ultimii ani. În cele trei confruntări directe care au avut loc din 1997 încoace, în preliminariile CM sau CE, scandinavii au avut mereu câştig de cauză. Iar lucrurile par să se repete şi acum. Evoluţia tricolorilor în partida de ieri a semănat în bună măsură cu cea a naţionalei feminine din dubla cu Serbia-Muntenegru.
Au condus de câteva ori la 3-4 goluri (11-8, min. 21) şi 21-17 (min. 38), dar nu au avut puterea de a păstra sau chiar de a mări acest avantaj. Toma (11 goluri), Jurcă (7) şi Pârâianu (5) au fost singurii dintre elevii lui Lucian Râşniţă care au corespuns integral, în timp ce şania, eroul Stelei în finala Challenge Cup, nu a reuşit să înscrie decât un gol. "Deşi am pierdut, nu vom merge în Norvegia ca la tăiere. În fond, handbalul se joacă 7 la 7. Chiar dacă acum adversarii noştri sunt favoriţi, calificarea încă se joacă", a declarat antrenorul Lucian Râşniţă. Returul va avea loc pe 17 iunie, la Stavanger. Jucătorii au promisă o primă de calificare de 4.000 de euro fiecare, dar sunt şanse mari ca banii să rămână în conturile federaţiei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite