Nazario plăteşte tribut operaţiei de acum trei ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Portarul Stelei nu ar fi trebuit să aibă, în mod normal, probleme din cauza intervenţiei chirurgicale, însă efectele secundare i-au pricinuit luni o nouă accidentare

la sută.
Prof. dr. Ştefan Cristea, şeful Secţiei de Ortopedie a spitalului Sfântul Pantelimon, a afirmat, ieri, că operaţia suferită de Andrey este des întâlnită printre jucătorii de fotbal american şi că ea nu pune în pericol cariera sportivilor. În principiu, jucătorul poate să-şi continue cariera fără probleme, dar, ca la orice operaţie, pot apărea efecte secundare. Este posibil ca unul dintre ligamentele reconstruite prin intervenţie chirurgicală să fi cedat. Operaţia este făcută pentru jucătorii profesionişti de fotbal american, care câştigă multe milioane de dolari şi care nu-şi permit să piardă sezoane", a precizat prof. dr. Ştefan Cristea, care a mai menţionat că un test RMN efectuat înaintea accidentării nu ar fi schimbat foarte multe: "Şi un test RMN, şi un control agresiv al articulaţiei respective pot să nu descopere afecţiunea. În unele cazuri sunt indicate false afecţiuni".
Prof. dr. Ştefan Cristea spune că temperatura scăzută de la Bucureşti, în comparaţie cu cele 35 de grade din Brazilia, ar fi putut fi unul dintre motivele accidentării suferite de Andrey.
Diferenţa de temperatură poate influenţa astfel de accidentări
"În cazul unui genunchi care oricum
scârţâia
, diferenţele de temperatură îşi pot pune amprenta. În aceste cazuri este nevoie şi de o încălzire foarte bună înainte de antrenamente. Ceea ce nu a fost cazul lui, el jucându-se cu mingea după doar 10 minute", a precizat medicul. Prof. dr. Ştefan Cristea spune că afecţiunile legate de menisc sunt cel mai des întâlnite în cazul fotbaliştilor profesionişti. "Apare o suprasolicitare, mai ales în situaţia în care sporturile devin din ce în ce mai agresive. Jucătorii nu sunt superoameni, mai ales în cazul în care mulţi dintre ei nu sunt extrem de dotaţi din punct de vedere atletic", a precizat medicul ortoped.
"Sunt liniştit pentru că mă ajută Dumnezeu"
Chiar dacă a fost extrem de afectat din cauza accidentării, portarul Andrey s-a liniştit când a auzit că oficialii Stelei îşi vor respecta promisiunea şi vor încheia contractul indiferent de gravitatea accidentării.
Aflat la Bologna, la Clinica Isokinetic, brazilianul, care e foarte credincios, a declarat pentru site-ul Final Sports că este convins că Dumnezeu îl va ajuta să depăşească momentele grele. "Sunt foarte liniştit. Ei spun că îşi vor onora promisiunea şi, din câte am putut vedea, sunt persoane serioase, de caracter, dar şi Dumnezeu mă ajută şi de aceea sunt liniştit", a spus Andrey, care în urmă cu trei ani a suferit o accidentare foarte gravă la acelaşi picior. Brazilianul este impresionat de oamenii pe care i-a întâlnit în România. "Gândul meu este să mă recuperez bine. Apoi voi încerca să fac totul cât mai bine pentru Dumnezeu mai întâi şi apoi pentru aceste persoane care au avut o atitudine surprinzătoare pentru mine, deoarece în Brazilia nu este obişnuit să semnezi un contract în aceste condiţii. Acolo n-aş mai fi fost primit la echipă", a spus Andrey.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite