Nationala s-a trezit prea tarziu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nici nu stiu de ce am venit. Poate doar sa-l vad pe Dorinel cum doboara recordul de selectii al lui Hagi. O sa ne cam sifonezee cehii", vorbeau suporterii la intrarea pe stadion. Dar, cum

Nici nu stiu de ce am venit. Poate doar sa-l vad pe Dorinel cum doboara recordul de selectii al lui Hagi. O sa ne cam sifonezee cehii", vorbeau suporterii la intrarea pe stadion. Dar, cum speranta moare ultima, aproximativ 15.000 de romani s-au inghesuit sa vada trupa lui Piturca. Si, de data aceasta, tricolorii nu si-au mai dezamagit fanii. Au inceput tare, in forta, cum nu prea eram invatati. Cehii, inalti, puternici. Ai nostri, cam micuti si firavi, dar tare pe picioare. Koller este inamicul public numarul 1, astfel ca, la duelurile aeriene, uriasul ceh era pazit atat de unul dintre fundasi, cat si de unul dintre mijlocasii de la inchidere. O data rezolvata aceasta problema, romanii incept sa scoata mingile pe laterale, unde doar prin viteza se poate depasi masivitatea oaspetilor. In acest fel se naste primul gol. In minutul 27, Mutu deviaza in poarta o centrare venita de la Rat. Furiosi, cehii se arunca in atac, dar Chivu si Tamas joaca fara greseala. Pauza. Mutu&Co. se indreapta in liniste la vestiare. De partea cealalta, Brukener este plin de nervi. Incepe repriza a doua. Oaspetii se arunca in atac, dar jocul nu se prea leaga, "vinovati" fiind fundasii romani. In plina presiune ceha, Mutu aduce linistea in tribune, marcand cu calcaiul dupa o centrare, venita de la Cocis. Bara lui Koller insa naste cruci repetate in tribune, finalul meciului venind izbavitor dupa patru minute de prelungiri.
Piturca: "Le-as da nota 100 fotbalistilor pentru jocul cu Cehia"
La conferinta de presa de dupa meci, Piturca radia de fericire, chiar daca se abtinea sa arate acest lucru. "Le-as da nota 100. Imi pare rau ca aceasta victorie nu ne da sanse mai mari la calificare. Mai speram, totusi. Ceea ce ramane este ca am invins o echipa mare si la diferenta de goluri pe care ne-o doream. Forta noastra a fost grupul, care a dat dovada de caracter puternic si a reusit sa castige", a spus selectionerul Romaniei. Adrian Mutu, autorul celor doua goluri, a spus ca mult mai important decat victoria este faptul ca Romania a inceput sa arate ca o echipa. "Ce incercam noi sa facem este o misiune imposibila. Important este insa ca am invins. Ne-am trezit cam tarziu, dar este bine ca incepem sa formam o echipa", a precizat Briliantul.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite