Nationala de rugbi a invins Canada

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pana la meciul de sambata, disputat pe terenul Steaua II, echipele de rugbi ale Romaniei si Canadei se mai intalnisera de doua ori, de fiecare data victoria revenind reprezentantilor ,frunzei de

Pana la meciul de sambata, disputat pe terenul Steaua II, echipele de rugbi ale Romaniei si Canadei se mai intalnisera de doua ori, de fiecare data victoria revenind reprezentantilor ,frunzei de artar". De data aceasta, tricolorii si-au luat o binemeritata revansa, impunandu-se cu scorul de 22-20, punctele victoriei fiind inscrise in ultimul minut de joc. Meciul, disputat in conditii neprielnice, pe frig si ninsoare, a debutat in nota de dominare a oaspetilor, care conduceau in minutul 8 cu 10-0, prin eseul lui Henderson, transformat de Pyke, care a mai punctat si dintr-o lovitura de pedeapsa. Doua minute mai tarziu, debutantul Fetcu a readus Romania in joc, culcand spectaculos balonul in terenul de tinta, dar tot el a ratat transformarea. La pauza, Canada conducea cu 17-8, gratie eseului lui Williams, transformat de acelasi Pyke, in timp ce tricolorii au punctat prin Dimofte, din lovitura de pedeapsa. Tricolorii au revenit de la cabine mult mai decisi sa intoarca rezultatul. Pachetul de inaintare a incercat tot timpul sa impinga jocul in terenul advers, oaspetii au inceput sa faca fata din ce in ce mai greu presiunii, ei fiind sanctionati cu un eseu de penalitate in minutul 58. Impulsionati de tribune, ai nostri au ramas in ofensiva, insistenta lor fiind rasplatita in ultimul minut, cand Manta, excelent servit de Socol, a inscris al doilea eseu al Romaniei, egaland scorul la 20. Vlad a transformat, consfintind prima victorie a "stejarilor" in fata Canadei.

Noutati pentru meciul cu Irlanda
Nationala Romaniei a plecat ieri la Dublin, unde va juca, sambata, cu Irlanda, ultimul meci-test din acest an. Fata de partida cu Canada, in lot au aparut doua noutati: Petre Mitu, revenit in lot dupa o absenta mai lunga, si Ionut Tofan, care fusese retinut de echipa sa de club. Nu au fost retinuti Mihalache, Oprisor, Andrei si Gontineac, ultimul fiind accidentat.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite