Naţionala masculină merge în play-off

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentativa masculină de handbal a României a învins, la Oradea, reprezentativa Lituaniei, cu scorul de 26-24 (15-16), victorie în urma căreia şi-a asigurat primul loc în grupa a 4-a a

Reprezentativa masculină de handbal a României a învins, la Oradea, reprezentativa Lituaniei, cu scorul de 26-24 (15-16), victorie în urma căreia şi-a asigurat primul loc în grupa a 4-a a preliminariilor Campionatului Mondial de anul viitor. Indiferent de rezultatul meciului retur, programat astăzi, la Kaunas, tricolorii vor juca barajul pentru calificarea la turneul final al CM din Germania. Viitoarea adversară va fi cunoscută în urma tragerii la sorţi de pe 5 februarie, meciurile urmând să se dispute pe 11 şi 18 iunie.
Lituanienii au venit la Oradea decişi să-şi vândă scump pielea, ei fiind obligaţi să nu piardă pentru a mai păstra şanse de calificare. Disputat într-o tensiune maximă, şi din cauza câtorva decizii la limită ale arbitrilor ucraineni Vakulo şi Liudovik, meciul a fost dominat în prima sa parte de oaspeţi, care s-au desprins chiar la cinci goluri, 14-9, în minutul 25. Din acel moment, tricolorii au declanşat cursa de urmărire, egalarea venind în primul minut al reprizei secunde. Până la sfârşit s-a mers cap la cap, avantajul alternând de o parte şi de alta, victoria fiind asigurată de cele trei goluri consecutive înscrise pe final de Florin Nicolae. Eroul partidei a fost portarul Rudi Stănescu, autor a 23 de intervenţii reuşite, din atac remarcându-se Marius Stavrositu (8 goluri), Adrian Petrea (5), Eremia Pârâianu şi Mihai Timofte (câte 3).
"Este o campanie de calificare pozitivă şi cred că a fost o victorie meritată. După meci, i-am întrebat unde vor să joace barajul, iar ei mi-au spus că preferă tot la Oradea", a spus preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu, care, deşi a fost prezent la Oradea, nu a urmărit meciul din tribune, ci la televizor, în sala de protocol. Antrenorul Lucian Râşniţă a ţinut să remarce evoluţia de excepţie a portarului Rudi Stănescu, şi a anunţat că la meciul de astăzi nu îi va folosi pe Eremia Pârâianu, Adrian Petrea, Laurenţiu Toma şi Rareş Fortuneanu, cărora le-a acordat permisiunea de a se întoarce la echipele lor de club.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite