Naţionala masculină începe din Banat drumul spre elită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa reprezentativă de baschet va disputa primul meci oficial al toamnei în oraşul de pe Bega, cu Cipru, pe 6 septembrie, după ce baschetbaliştii au efectuat o perioadă de pregătire tot

Echipa reprezentativă de baschet va disputa primul meci oficial al toamnei în oraşul de pe Bega, cu Cipru, pe 6 septembrie, după ce baschetbaliştii au efectuat o perioadă de pregătire tot la Timişoara.

Decizia a fost luată pentru că locul ales iniţial, Sala Sporturilor din Oradea, se află într-un proces de reabilitare. În vederea meciurilor de calificare pentru prima categorie valorică a baschetului european, naţionala antrenată de Costel Cernat se pregăteşte de la sfârşitul lunii iulie în Banat.

În weekendul care a trecut, sala "Constantin Jude" din Timişoara a găzduit a treia ediţie a memorialului "Toni Alexe", la care au participat, alături de România, reprezentativele Macedoniei şi Austriei, plus echipa de club Swisslions Vrsac (Serbia). Meciul-etalon pentru tricolori a fost cel cu Macedonia, echipă care a şi câştigat turneul cu scorul de 77-70.

"Acest turneu amical a fost util în vederea meciului cu Cipru. Sperăm ca în cele 10 zile rămase să reglăm problemele pe care le mai aveam, în special în defensivă. Urmează o perioadă grea, cu Cipru e doar primul meci, jucăm în acest an şi cu Belarus, Elveţia şi Albania.

Sper ca la meciul cu Cipru să vină multă lume, ca la meciurile de fotbal din Timişoara, pentru că avem nevoie de susţinere", a spus antrenorul naţionalei de baschet masculin, Costel Cernat.

A fost un turneu folositor, ne-a ajutat să mai punem la punct câteva lucruri. Nu ne-a ieşit chiar tot, dar cred că până la primul meci oficial va fi mult mai bine
Dan Păltinişanu,
jucător România

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite