Naţionala, decimată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Selecţionerul Victor Piţurcă are probleme în alcătuirea echipei pentru meciul cu Slovenia. Dintre toţi jucătorii care au evoluat la Celje, sâmbătă, singurii apţi sută la sută sunt Mutu,

Selecţionerul Victor Piţurcă are probleme în alcătuirea echipei pentru meciul cu Slovenia. Dintre toţi jucătorii care au evoluat la Celje, sâmbătă, singurii apţi sută la sută sunt Mutu, Contra şi Lobonţ

Preţul piperat al biletelor i-a îndepărtat pe fani de echipa naţională. Deşi nu întâmplător a fost ales oraşul de pe Bega ca gazdă a meciului cu Slovenia (ora 21:00 - TVR 1), cunoscută fiind afinitatea bănăţenilor pentru fotbal, diseară în arena "Dan Păltinişanu" se pare că nu vor fi mai mulţi de 18.000 de spectatori.

Pentru Piţurcă, această nouă întâlnire cu slovenii nu este deloc una agreabilă. Selecţionerul are serioase probleme de lot din cauza stării de sănătate a fotbaliştilor, dar şi a formei acestora. "Nu este uşor să joci la formă maximă după un sezon obositor. Am sesizat că nu toţi băieţii sunt concentraţi, dar acesta este şi un efect al oboselii. Am vorbit cu ei şi le-am explicat că ar fi păcat să nu încheiem acest ciclu de partide fără victorie", ne-a spus Piţi.

Marica, amigdalită cu 39 de grade

Selecţionerul a detaliat şi problema stării de sănătate a jucătorilor săi. "Marica şi-a revenit după ce a avut temperatură 39 de grade şi amigdalită, pentru că a băut multe răcoritoare. Niculescu are o contractură şi vom vedea dacă va putea fi apt pentru meci, Tamaş acuză ameţeli, din cauza lipsei de minerale şi lichide, Roşu şi Dorel Stoica sunt obosiţi, Radu Ştefan are nişte dureri la glezna dreaptă". Interesant este că obosit se simte şi Florentin Petre, unul dintre jucătorii care nu au prins lotul pentru meciul de acum patru zile.

Practic, potrivit lui Piţi, doar Mutu, Contra şi Lobonţ sunt apţi sută la sută. Antrenamentul oficial de ieri-dimineaţă, la care din nou presa a avut acces doar în ultimele 15 minute, adică cele în care jucătorii stau tolăniţi pe gazon efectuând diverse exerciţii de streching, s-a încheiat la fel ca la Celje, cu câteva lovituri de la 11 metri. Doar că acum, pe lângă Mutu, Contra, Lobonţ şi Piţurcă, a mai rămas şi Petre, care i-a luat locul lui Chivu. "Am soluţii pentru atac, chiar dacă Niculae este suspendat, iar Niculescu şi Marica au probleme", a conchis selecţionerul, care se pare că va conta din primul minut pe Goian (revenit după suspendare) şi pe Florentin Petre. După odihna de după-amiază, tricolorii s-au relaxat aseară în clubul Tequila, la biliard sau bowling.

Până ieri la ora 13:00, doar 12.000 de bilete, vândute la Timişoara!

Mai mulţi suporteri bănăţeni, care fac de planton în fiecare zi în faţa stadionului, doar-doar vor găsi un bilet mai ieftin, s-au bucurat ieri când au aflat că suporterii sloveni nu mai vin la meci. Astfel, cele 900 de bilete de la peluza opusă tabelei, care le erau rezervate, au fost scoase spre vânzare. Totuşi, doritorii au mai întâlnit un obstacol, bişniţarii făcându-şi imediat simţită prezenţa. De altfel, până ieri la prânz se vânduseră doar 12.000 de bilete. Deşi unii susţin că nu vor fi mai mult de 15.000 de spectatori la meci, organizatorii speră ca pe stadion diseară să fie 20.000 de fani ai echipei naţionale.

Al şaptelea meci contra ex-iugoslavilor

Meciul de pe Bega va fi al 576-lea din palmaresul echipei naţionale. Bilanţul la zi este: 256 de victorii, 144 de remize, 175 de înfrângeri. Golaverajul este pozitiv: 971-761. Totodată, va fi a şaptea "directă" cu Slovenia, în faţa căreia am învins de două ori, am remizat de trei ori şi am pierdut o singură dată, golaverajul fiindu-ne favorabil, 8-6. Va fi pentru a 31-a oară când naţionala României întâlneşte consecutiv aceeaşi reprezentativă. Ultima oară s-a întâmplat, coincidenţă, tot cu Slovenia, la barajul nefericit din 2001. La patru zile ne-am mai întâlnit până acum cu Cuba (la Mondialul din 1938), cu Ungaria (în barajul din "sferturile" lui Euro 1972) şi cu aceeaşi Slovenia la amintitul baraj. De asemenea, am mai jucat la două zile distanţă în amicale cu China (1984) şi Egipt (1986), dar şi la trei zile distanţă cu Japonia (1982), Irak (1986), din nou Egipt (1991) şi cu Algeria (2000).

După rezultatul de sâmbătă, România este favorită. Noi plecăm cu şansa a doua, dar nu ne vom preda.
Matzaj Kek,
selecţioner Slovenia

Grupa G

Se dispută azi

România - Slovenia
Luxemburg - Albania
Bulgaria - Belarus
Olanda va sta

Clasament

1. România 6 4 2 0 12-4 14p
2. Olanda 6 4 2 0 8-2 14p
3. Bulgaria 6 3 3 0 9-3 12p
4. Belarus 6 2 1 3 9-13 7p
5. Albania 6 1 3 2 5-6 6p
6. Slovenia 6 1 1 4 5-10 4p
7. Luxemburg 6 0 0 6 1-11 0p

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite