Nationala Romaniei mai vede un Campionat Mondial la televizor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa nationala a Romaniei a ratat calificarea la Campionatul Mondial din 2006 dupa infrangerea, scor 0-2, la Rotterdam, in fata reprezentativei Olandei. La fel ca la Bucuresti, "batavii" nu au

Echipa nationala a Romaniei a ratat calificarea la Campionatul Mondial din 2006 dupa infrangerea, scor 0-2, la Rotterdam, in fata reprezentativei Olandei. La fel ca la Bucuresti, "batavii" nu au stralucit, dar au castigat fara emotii impotriva unei selectionate "tricolore" care si-a creat doar cateva ocazii de gol. In fata unei "portocale mecanice" cu trei debutanti pe teren si sustinuti din tribune de cateva sute de suporteri romani, fotbalistii lui Piturca si-au aratat limitele care de cinci ani tin Nationala departe de turneele finale. Minutul 25 avea sa fie decisiv pentru soarta partidei. Florentin Petre l-a angajat pe Mutu in careu, dar jucatorul lui Juventus a intarziat sutul si a fost deposedat. Pe contraatac, mingea a ajuns in careul nostru, Contra a pasat defectuos catre Lobont, balonul a fost interceptat de Arjen Robben care l-a executat cu sange rece pe portarul roman. Inceputul celei de-a doua parti a jocului a adus golul al doilea pentru "portocalii", marcat de Kuyt (46), si Romania a spus adio unei noi calificari la un turneul final. Selectionerul Victor Piturca este de parere ca echipa nationala mai pastreaza doar 1 la suta sanse de calificare si a anuntat ca va miza pe tineri in ultimele partide ramase de jucat in aceasta campanie. "Am spus deja ca nu vor mai fi sanse. Calificarea este compromisa in proportie de 99 la suta. La ultimele jocuri care vor ramane de disputat in grupa noastra, voi incerca sa aduc jucatori tineri, de perspectiva. Voi face acest lucru pentru a incerca sa formez un lot care sa ne dea sperante pentru preliminariile viitoare. Trebuie insa sa si existe acesti jucatori. S-a format deja un nucleu, insa ma voi edifica atunci cand ei vor juca la meciurile de calificare ale echipei nationale", a spus selectionerul.
Piturca - nemultumit de Mutu, Pancu si Mitea
Selectionerul Victor Piturca a declarat ca se astepta la mai mult din partea unor jucatori cu state vechi la echipa nationala, precum Mutu si Pancu, fotbalisti care au facut figuratie sambata seara. "In meciul de azi am folosit jucatori noi, ca Tamas si Mitea, si in viitor cu siguranta vor mai veni cativa la meciurile urmatoare. Asteptam mai multe de la unii jucatori. Mitea a fost aproape inexistent, Pancu a avut si un rol defensiv mai accentuat. La Mutu s-a vazut lunga perioada de inactivitate", a comentat Piturca. Capitanul echipei nationale, Cristi Chivu, spera ca prima reprezentativa sa nu se scufunde de tot si sa poata iesi din criza la timp pentru preliminariile Campionatului European din 2008. De partea cealalta, selectionerul olandez Marco Van Basten are satisfactia celor 10 partide consecutive fara infrangere: "Nu am facut un meci foarte bun in aceasta seara. Nu am evoluat in cea mai buna maniera, dar am castigat. Golul de 1-0 ne-a dat increderea de care aveam nevoie. In a doua repriza am jucat mai bine si am stapanit mai bine jocul, creandu-ne mai multe ocazii", a declarat tehnicianul "batav".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite