Naţionala de rugby întâlneşte Georgiaîn preliminariile Cupei Mondiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, de la ora 15.00, pe stadionul Ghencea, reprezentativa de rugby a României dispută primul meci din grupa B de calificare la Cupa Mondială, împotriva Georgiei. "Partida este extrem de

Astăzi, de la ora 15.00, pe stadionul Ghencea, reprezentativa de rugby a României dispută primul meci din grupa B de calificare la Cupa Mondială, împotriva Georgiei.
"Partida este extrem de importantă şi trebuie să o câştigăm. Cu siguranţă că nu va semăna cu meciul de la începutul acestui an, când am învins cu 35-10. Va trebui să fim foarte atenţi la jocul la sol, să nu le cedăm penalităţi şi să finalizăm cu linia de trei sferturi", este de părere managerul echipei tricolore, francezul Robert Antonin, care nu va putea conta în acest meci pe serviciile lui Tincu şi Toderaş, ambii accidentaţi. În schimb, Ovidiu Toniţa, care a avut şi el probleme de sănătate, ar putea fi nerecuperat până la ora meciului. "Georgia este o echipă puternică, însă noi am mai învins-o şi o putem face şi acum. Mă bucur că echipa este în formă, avem o atmosferă foarte bună în cantonament, aşa că sunt încrezător în şansele noastre", a declarat căpitanul "stejarilor", Sorin Socol. Adversarii noştri de astăzi au ajuns joi la Bucureşti, lotul georgian necuprinzând vreun jucător din campionatul intern, majoritatea acestora evoluând în Franţa şi în Rusia.
În cazul unei victorii, problema calificării la turneul final de anul viitor, care va avea loc în Franţa, ar fi în bună măsură rezolvată. Tricolorii vor întâlni pe 14 octombrie, în deplasare, reprezentativa Spaniei, un adversar accesibil, ultimul meci, Georgia Spania, urmând să se dispute pe 28 octombrie. Câştigătoarea grupei se va califica direct la Cupa Mondială, iar echipa de pe locul doi va disputa un meci de baraj cu ocupanta locului secund în grupa A, din care fac parte Italia, Portugalia şi Rusia.
Bilanţul întâlnirilor directe dintre echipele României şi Georgiei ne este favorabil, tricolorii având şase victorii, faţă de cele doar două succese ale adversarilor lor. Aceştia se pot lăuda însă cu o victorie chiar la Bucureşti, scor 31-20, în 2001. La meciul de astăzi, un bilet costă 5 lei, întâlnirea urmând să fie transmisă în direct de TV Sport.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite