"Naţional nu este casa de copii a federaţiei australiene"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După declaraţiile lui Michael Thwaite, prin care acesta acuza clubul bancar de tortură şi sclavie, oficialii grupării din Cotroceni au contraatacat, precizând că fotbalistul nu avea drept de

După declaraţiile lui Michael Thwaite, prin care acesta acuza clubul bancar de tortură şi sclavie, oficialii grupării din Cotroceni au contraatacat, precizând că fotbalistul nu avea drept de semnătură cu Wisla Cracovia, pentru că mai are încă un an de contract.
Atât australianul, cât şi preşedintele CA al clubului bancar au fost prezenţi, ieri, la o conferinţă de presă, însă au evitat să dea ochii unul cu celălalt. Primul ajuns în faţa reporterilor a fost jucătorul, care şi-a precizat motivele care l-au făcut să dea interviul în publicaţia de la Antipozi. Thwaite a invocat trei motive: a fost obligat să se antreneze cu "satelitul" echipei din Parcul cu Platani, AFC Clinceni, unde s-a accidentat; şi-a primit banii începând din luna octombrie doar după intervenţia FIFA; şi i-a fost reţinut paşaportul înaintea plecării echipei în cantonamentul din Italia. "Problema este că m-am accidentat şi s-ar putea să ratez meciurile de la Cupa Mondială. Am făcut un RMN care mi-a indicat faptul că am probleme la genunchi. Toate necazurile au început când am refuzat să-mi prelungesc contractul", a precizat fotbalistul. Preşedintele "bancarilor" a apărut la conferinţă după ce fotbalistul a părăsit incinta şi a încercat să demonteze declaraţiile lui Thwaite, prezentând mai multe acte. Oficialul din Parcul cu Platani a arătat contractul jucătorului, în care se specifică faptul că fotbalistul este al lui FC Naţional până în decembrie 2006 şi nu până în iunie, astfel că Thwaite nu avea dreptul să semneze cu formaţia antrenată de Dan Petrescu. În plus, Iacov a prezentat şi o adresă primită de la "satelit", care menţiona că australianul nu a jucat nici un minut la AFC Clinceni şi nici măcar nu s-a antrenat acolo. "Pe noi nu ne plăteşte federaţia australiană pentru a pregăti jucătorii lor. Noi nu suntem casă de copii. Cred că Thwaite este influenţat de oamenii din spatele lui, care vor să plece de aici în Polonia pe o sumă mică", a declarat preşedintele "bancarilor".

"Cangurul" din Oltenia nu se sperie
Atacantul australian al Universităţii Craiova, Michael Baird, care a semnat un contract pe patru sezoane cu divizionara B, nu s-a arătat speriat de declaraţiile conaţionalului său. "Situaţia lui Thwaite este regretabilă şi mă face să fiu precaut, însă nu mă descurajează în a-mi împlini visul de a juca în Europa. Astfel de lucruri se întâmplă în fotbal. Cluburile îţi dictează ce să faci atâta timp cât eşti proprietatea lor şi nimeni nu poate face nimic", a spus Baird într-un alt cotidian din Australia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite