Nar Zanolin: ,Pentru ca nu aveti traditie, nu aveti nici sponsori"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

In urma cu doua zile a sosit in Romania secretarul general al FIBA, Nar Zanolin, care urmeaza sa inspecteze salile de sport din tara noastra pretabile pentru sustinerea meciurilor Campionatului

In urma cu doua zile a sosit in Romania secretarul general al FIBA, Nar Zanolin, care urmeaza sa inspecteze salile de sport din tara noastra pretabile pentru sustinerea meciurilor Campionatului European de baschet U-18. Organizarea acestei competitii va costa FRB aproximativ sapte miliarde de lei.
- Domnule Zanolin, care este relatia dintre FIBA si Romania?
- Pana acum, Romania a stat pe margine, dar lucrurile au inceput sa se schimbe. Faptul ca in acest an s-a organizat Final Four-ul la Ploiesti a reprezentat prima sansa pentru Romania de a intra in Europa. Nici nu a fost o surpriza ca s-a luat decizia respectiva. Si organizarea CE U-18 reprezinta un pas important pentru tara voastra.
- Formatiile romanesti se plang de lipsa sponsorilor. Ce se poate face pentru a rezolva aceasta problema?
- Este, intr-adevar greu, pentru ca nu aveti mare traditie in acest sport. Este nevoie de publicitate din gura in gura pentru atragerea spectatorilor, iar acestia sa vina cu familiile.
- O alta problema a baschetului romanesc este reprezentata si de lipsa infrastructurii.
- Aici este treaba guvernului. Acesta trebuie sa le ofere oamenilor posibilitatea de a-si petrece timpul liber. In Romania ploua destul de mult si trebuie sa joci in interior. Dar, pentru a ajunge la performanta trebuie sa o luam incet.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite