Nadia, regină la Doha

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campioana a aniversat împlinirea a 50 de ani în Qatar, alături de soţul ei şi de alte personalităţi ale sportului. Astăzi, ea va asista la meciul de fotbal Brazilia - Egipt.

Sâmbătă, în ziua în care a împlinit 50 de ani de viaţă, Nadia se afla în Qatar, la Doha, alături de soţul ei, campionul olimpic şi mondial Bart Conner. Până mâine, „Zeiţa de la Montreal„ participă la Congresul Aspire4Sport, o academie construită de arabi pentru a forma sportivi de top.

„Nadia Comăneci este o legendă a sportului, cu o incredibilă poveste de viaţă. Îi urăm bun venit!", a mărturisit Abdelaziz Al Mahmoud, vicepreşedintele Aspire4Sport. În onoarea Nadiei, vineri seară s-a organizat o petrecere, iar cea care s-a ocupat de eveniment a fost Mozah bint Nasser al-Missned, una dintre cele trei soţii ale emirului Qatarului.

Felicitată de Prinţul Albert de Monaco

„Zeiţa de la Montreal" a fost invitată să ţină un discurs la reuniunea Aspire consacrată afacerilor în sport. Cum printre invitaţi se numără şi numeroşi prieteni ai ei, totodată mari campioni precum Carl Lewis şi Bob Beamon (atletism), Venus Williams (tenis), Michael Laudrup, Fabio Cannavaro, Marcelo Lippi, Bora Milutinovici, Luis Aragones, Clarence Seedorf (fotbal), aceştia au felicitat-o aseară, cu ocazia unui dineu special, pe cea care a schimbat pentru totdeauna faţa gimnasticii mondiale.

Nadia va asista astăzi, la Doha, la meciul amical de fotbal dintre Brazilia şi Egipt. De asemenea, ea a fost invitată la o demonstraţie a celebrei trupe de baschet Harlem Globetrotters. Următoarea petrecere pe care o va da Nadia se va ţine la Los Angeles, iar în decembrie va sosi la Bucureşti.

Nadia Comăneci a primit mesaje de felicitare din lumea întreagă, inclusiv de la şefi de stat. Printre cei care i-au scris campioanei s‑au numărat preşedintele României, Traian Băsescu, şi Albert de Monaco, a cărui mamă, Grace Kelly, era născută tot în 12 noiembrie. De asemenea, pe contul ei de pe Twitter, printre cei care i-au scris s-a numărat şi Kim Zmeskal, multipla campioană americană la gimnastică. 

51 de ani pentru Ungureanu 

Colegă cu Nadia Comăneci la Oneşti, dar şi în lotul olimpic, Teodora Ungureanu a împlinit ieri 51 de ani. Născută la Reşiţa, ea s-a înscris în 1971 la Şcoala Sportivă din oraşul Gheorghe Gheorghiu-Dej, unde a lucrat sub îndrumarea antrenorilor Bela şi Marta Karolyi. Multiplă medaliată la JO şi CM, Dorina s-a restras din activitate în 1979. A absolvit ulterior Institutul Naţional de Educaţie Fizică şi s-a căsătorit cu gimnastul Sorin Cepoi. Ei au antrenat o vreme în Franţa, iar în 1993 s-au stabilit în SUA, unde au condus un club de gimnastică din New York. Ca şi Nadia, Teodora Ungureanu a fost inclusă în International Gymnastics Hall of Fame.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite