Nadia, "campioană de legendă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai valoroasă gimnastă din toate timpurile, Nadia Comăneci, a primit ieri trofeul "Campioni de legendă", în cadrul unei festivităţi organizate de Administraţia Prezidenţială şi

Cea mai valoroasă gimnastă din toate timpurile, Nadia Comăneci, a primit ieri trofeul "Campioni de legendă", în cadrul unei festivităţi organizate de Administraţia Prezidenţială şi Fundaţia "Casa Campionilor".
"Simbolul perfecţiunii pentru mine este Nadia. Asta spune totul", a declarat consilierul prezidenţial Octavian Belu, afirmaţie care o descrie cu fidelitate pe cea mai mare gimnastă din toate timpurile. Nadia Comăneci a primit distincţia "Campioni de legendă" în cadrul unei festivităţi ale cărei gazde au fost foştii antrenori ai lotului olimpic Octavian Belu şi Mariana Bitang, actuali consilieri pe probleme de sport ai preşedintelui Traian Băseascu. "Este o mare onoare pentru mine să primesc acest trofeu. Am emoţii când primesc o distincţie în ţară, pentru că de fiecare dată vin cu drag acasă", a declarat Nadia, care speră ca fiul său de doar trei luni, Dylan Paul, să ajungă un sportiv cel puţin la fel de mare. "Dacă va alege un alt sport, nu va fi nicio problemă. Nu ştiu pentru ce ţară va concura, pentru SUA sau pentru România. Este greu de ales. Dar deocamdată este cam devreme", a precizat marea sportivă. La festivitate au fost prezente fostele campioane olimpice Lavinia Miloşovici, Gina Gogean, Andreea Răducan sau Maria Olaru, dar şi numeroase personalităţi din alte sporturi, precum Elisabeta Lipă, Nicu Vlad, Iolanda Balaş, Gabriela Szabo, Laura Badea, Camelia Potec, Cristian Gaţu sau Dan Grecu.

Gimnastica este în sărbătoare
Federaţia Română de Gimnastică sărbătoreşte, astăzi, respectabila vârstă de o sută de ani, la acest eveniment ţinând să fie prezente fostele glorii ale acestei discipline, în frunte cu Nadia Comăneci, Ecaterina Szabo şi Daniela Silivaş. Federaţia Internaţională va fi reprezentată, la cel mai înalt nivel, de preşedintele Bruno Grandi şi de secretarul general Andre Gueisbuhler. Deşi au fost invitaţi, Martha şi Bela Karoly, descoperitorii Nadiei, nu au putut ajunge la Bucureşti din cauza programului foarte încărcat. Dimineaţă, reprezentanţii gimnasticii vor fi primiţi la Palatul Cotroceni de preşedintele Traian Băsescu, iar după-amiază, la ora 15.30, vor asista, la Sala Polivalentă, la spectacolul "Un secol de aur", ai cărui protagonişti sunt multiplul campion mondial Marian Drăgulescu, trupa de gimnastică ritmică Aeros şi noua stea a gimnasticii feminine româneşti, Sandra Izbaşa. Intrarea publicului este liberă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite