Nadia Comăneci: "Nu ştiu dacă vom putea face faţă chinezilor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Zeiţa de la Montreal" crede că asiaticii vor domina JO din 2008, de la Beijing, şi aşteaptă ca Octavian Belu să facă mai multe pentru gimnastica românească din noua postură de şef ANS

"Zeiţa de la Montreal" crede că asiaticii vor domina JO din 2008, de la Beijing, şi aşteaptă ca Octavian Belu să facă mai multe pentru gimnastica românească din noua postură de şef ANS

Sportiva secolului XX în ancheta cotidianului spaniol "El Mundo Deportivo", Nadia Comăneci, a fost sărbătorită zilele acestea şi în România, totul culminând cu o gală organizată luni seară în cinstea ei, la care a luat parte crema sportului românesc.

"Zeiţa de la Montreal" a discutat cu toată lumea pe tema premiului primit, a performanţei unice de la Montreal, dar nu a uitat gimnastica românească şi viitorul ei. Susţinută de vechii săi prieteni, Ion Ţiriac, Ilie Năstase, dar şi de proaspătul ales în Comitetul Executiv al UEFA, Mircea Sandu, fosta mare gimnastă se bucură că tinerii de astăzi nu uită performanţele unice din istoria sportului. Totuşi, ea se arată surprinsă de faptul că a ajuns să fie cea mai mare sportivă a secolului trecut.

"M-am bucurat că voturile au venit pe internet"

"Am rămas foarte surprinsă, deoarece în ultimii 100 de ani au fost multe sportive şi legende cu rezultate excepţionale. Chiar nu m-am aşteptat să fiu prima. M-am bucurat însă pentru că majoritatea voturilor au fost prin internet, ceea ce înseamnă că generaţia tânără este la curent cu marile performanţe din sport. O recunoştinţă care merge direct către sportul românesc", spune Nadia, care zâmbeşte la 31 de ani de la performanţa unică de la Montreal, când îşi aminteşte că a plecat acolo cu gândul la... o medalie! Ploaia de lauri din Canada avea să-i schimbe ulterior viaţa. În momentul de faţă, Nadia nu uită de gimnastica românească, urmăreşte tot ce mişcă la loturile naţionale şi vorbeşte despre Jocurile Olimpice de la Beijing, acolo unde îi vede pe chinezi greu de învins.

"La fete, avem de apărat un titlu olimpic"

"Am urmărit ultimele Campionate Mondiale, acolo unde băieţii noştri s-au descurcat foarte bine, iar fetele au mers la valoarea lor de atunci. Să vedem ce se întâmplă la Beijing. Chinezii sunt foarte buni şi au demonstrat, în ultimii ani, că nu mai fac greşeli şi va fi foarte greu să te baţi cu ei, mai ales că vor evolua acasă. Ştiu că la fete cel puţin avem de apărat un titlu olimpic pe echipe, dar nu ştiu dacă vom putea face faţă asiaticilor", este de părere Zeiţa de la Montreal, care îl aşteaptă pe Octavian Belu să ajute şi mai mult gimnastica românească din noua postură de preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Sport. Altfel, Nadia spune că o va susţine pe Andreea Răducan în demersul ei de a-şi recupera medalia de aur cucerită la JO de la Sydney, care i-a fost retrasă ulterior după ce s-a constatat că a consumat pseudoefedrină, substanţă scoasă de pe lista "interziselor" în 2004, dar nu vede mari şanse ca cei de la forul olimpic să schimbe decizia luată la acea vreme.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite