Nadal, 70 de victorii consecutive pe zgură!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După succesul obţinut contra italianului Potito Starace de vineri, scor 6-2, 7-5, spaniolul Rafael Nadal a ajuns la 70 de victorii consecutive pe zgură. Mai mult, Nadal nu a mai pierdut un set pe

După succesul obţinut contra italianului Potito Starace de vineri, scor 6-2, 7-5, spaniolul Rafael Nadal a ajuns la 70 de victorii consecutive pe zgură. Mai mult, Nadal nu a mai pierdut un set pe zgură în 19 partide, iar la Barcelona se întreaptă către al 12-lea turneu consecutiv câştigat pe această suprafaţă. "Norocul meu a fost că am reuşit să-mi păstrez calmul în momentele dificile. Adevărul este că nu m-am simţit bine, mai ales în al doilea set, când Potito a avut câteva mingi de break. În plus, vântul m-a deranjat mult. Am câştigat greu şi din cauza condiţiilor atmosferice", a spus spaniolul de 20 de ani. Dacă reuşeşte să se impună la turneul din Spania, Nadal va deveni al doilea jucător care cucereşte de trei ori la rând titlul la Barcelona, performanţă reuşită numai de suedezul Mats Wilander, în perioada 1982-1984. Pentru aceasta însă el va trebui să treacă de compatriotul său David Ferrer, meci care a avut loc după închiderea ediţiei, dar în ultimele trei dispute, Nadal s-a impus de fiecare dată.

În urmă cu o săptămână, jucătorul de 20 de ani a reuşit să se impună la Mastersul de la Monte Carlo, după ce în finală l-a învis pe numărul 1 mondial, elveţianul Roger Federer. Ultima înfrângere suferită de Nadal pe zgură datează din 2005, când în sferturile concursului de la Valancia a pierdut în faţa rusului Igor Andreev.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite