Nadal l-a învins pe Soderling în cinci zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meciul a început sâmbătă şi s-a încheiat abia ieri. Pavel a părăsit competiţia şi la dublu Favoritul numărul doi de la Wimbledon, Rafael Nadal, a trecut de suedezul Robin Soderling,

Meciul a început sâmbătă şi s-a încheiat abia ieri. Pavel a părăsit competiţia şi la dublu

Favoritul numărul doi de la Wimbledon, Rafael Nadal, a trecut de suedezul Robin Soderling, scor 6-4, 6-4, 6-7, 4-6, 7-5, în turul trei al turneului, într-un meci care a durat nu mai puţin de cinci zile.

Astfel, partida trebuia să se desfăşoare sâmbătă, dar cei doi jucători au avut timp doar pentru încălzire înainte ca ploaia să se dezlănţuie. Duminică nu s-a desfăşurat nicio partidă de tenis, iar luni, ploaia a intervenit iarăşi în momentul în care spaniolul avea 2-0 în setul cinci. Marţi, jocul a fost întrerupt de patru ori, pentru ca, în final, să fie iarăşi amânat pentru ziua de ieri, scorul fiind 4-4 în setul cinci. În cele din urmă, Nadal a acces în turul patru al competiţiei, după alte 20 de minute de joc, câştigând cu 7-5 setul decisiv.

Pentru calificarea în optimi, Rafael Nadal a câştigat un cec în valoare de 70.219 de euro, şi urmează să-l întâlnească pe rusul Mihail Lujnîi, favoritul numărul 14 al turneului englez. Lleyton Hewitt se poate considera mai norocos, victoria sa asupra lui Guillermo Coria venind după patru zile, scor 6-4, 3-6, 6-3, 6-4. Meciul trebuia să se desfăşoare tot sâmbătă, dar s-a încheiat marţi seară. "A fost cel mai lungă partidă pe care a trebuit să o joc vreodată. Când intri şi ieşi aşa des pe terenul de tenis, lupta dintre jucători se duce la nivel mental. Păi, luni, am stat toată ziua în vestiar şi am aşteptat să joc", a comentat Hewitt. Organizatorii au recunoscut faptul că, până ieri, nu mai puţin de 178 de jocuri erau în urma programului, astfel că tenismenii vor juca câte două partide pe zi dacă se doreşte ca turneul să se termine duminică. Ultima oară când competiţia a intrat în a treia săptămână a fost în 2001, când Goran Ivanisevic l-a învins Pat Rafter în finala disputată în ziua de luni.

Altfel, perechea Andrei Pavel/ Thomas Johansson (România/Suedia) a abandonat, ieri, în optimile de finală ale probei de dublu. Pavel şi Johansson au abandonat în partida cu francezii Arnaud Clement şi Michael Llodra la scorul de 7-5, 6-3, 1-0.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite