Nadal îl domină pe Federer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spaniolul a câştigat, în premieră, mastersul de la Hamburg, după ce l-a învins în finală pe elveţian, scor 7-5, 6-7, 6-3. Turneul masters de la Hamburg a avut parte de o finală de

Spaniolul a câştigat, în premieră, mastersul de la Hamburg, după ce l-a învins în finală pe elveţian, scor 7-5, 6-7, 6-3.

Turneul masters de la Hamburg a avut parte de o finală de vis. Cei mai buni jucători din clasamentul ATP, Roger Federer şi Rafael Nadal, au luptat aproape două ore şi jumătate pentru cecul de 360.000 de euro, dar şi pentru cele 500 de puncte ATP.

Înaintea finalei, datele problemei se prezentau astfel. Elveţianul câştigase de patru ori pe zgura germană, iar Nadal niciodată. Încurajat de această statistică, Federer a început fulminant întâlnirea, iar scorul a ajuns repede la 5-1 în favoarea sa.

Revenire spectaculoasă

În acel moment, spaniolul a cerut îngrijiri medicale. În tribune, toată lumea avea pe buze aceeaşi întrebare: se termină meciul aici sau este o tactică de-a lui Nadal pentru a-l scoate pe elveţian din mână? Răspunsul a venit un pic mai târziu. Numărul doi mondial a reuşit o revenire miraculoasă şi a câştigat şapte game-uri la rând. Dar, elveţianul a reuşit să echilibreze disputa şi şi-a adjudecat ce-l de-al doilea set. Această cursă de urmărire l-a vlăguit pe liderul mondial, care a opus o rezistenţă slabă în setul decisiv, în care nu a luat decât trei game-uri.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite