Nababii Angliei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salariul mediu în prima ligă de fotbal engleză a ajuns la nu mai puţin de un milion de lire sterline. Conform unui studiu publicat recent de compania de audit Deloitte, salariul mediu anual

Salariul mediu în prima ligă de fotbal engleză a ajuns la nu mai puţin de un milion de lire sterline.

Conform unui studiu publicat recent de compania de audit Deloitte, salariul mediu anual în Premiership, fără bonusuri, a atins pragul de 1,4 milioane de euro.

Lider în topul bogaţilor din fotbalul englez e căpitanul lui Chelsea şi al naţionalei Albionului, John Terry. Fundaşul câştigă pe săptămână 189.000 de euro, adică un salariu anual de aproape 10 milioane de euro. Asta fără primele pentru câştigarea vreunui trofeu. Sumele sunt cu atât mai aberante pentru englezii de rând cu cât naţionala lui Steve McClaren a avut nevoie de victoria Israelului în meciul cu Rusia pentru a-şi păstra şansele de calificare la Euro 2008.

"The Times" a comparat salariul lui Terry, căpitan al unei naţionale engleze care continuă să dezamăgească, cu cel al lui Bobby Moore, căpitan al Angliei care a câştigat Cupa Mondială în 1966. Diferenţa e colosală. Fotbaliştii din Premier League au salarii fabuloase şi în comparaţie cu rugbyştii din Anglia, în condiţiile în care englezii tocmai au terminat pe locul doi ultima Cupă Mondială la rugby. Salariul mediu al unui rugbyst e de 1.750 de euro. "The Times" notează că salariile imense dăunează naţionalei de fotbal a englezilor pentru că atrag prea mulţi jucători străini.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite