Muzică românească la semifinala la hochei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Show total în "Palasport Olimpico" din Torino, unde s-a jucat semifinala turneului feminin de hochei dintre Canada şi Finlanda. Spectacolul de pe gheaţă al hocheistelor a fost dublat de cel al

Show total în "Palasport Olimpico" din Torino, unde s-a jucat semifinala turneului feminin de hochei dintre Canada şi Finlanda. Spectacolul de pe gheaţă al hocheistelor a fost dublat de cel al suporterilor, peste 7.000 la număr.
Cu aproape două ore înainte de începerea meciului, miile de iubitori ai hocheiului pe gheaţă au început să mişune. Căutau "gate" nord, sud, est sau vest, iar Flacăra Olimpică a devenit cel mai important punct de reper. În apropiere de cele patru intrări, şi-a făcut apariţia caravana antidoping: un tir cu o remorcă transformată în cabinet medical, în care câţiva voluntari ofereau consiliere gratuită. În tir nu urca niciun "client", dar consilierii antidrog aveau conversaţii încinse cu cei pe care au început să-i abordeze prin mulţime. Cozile devin din ce în ce mai lungi, pe măsură ce se apropie ora fluierului de început al partidei. Accesul se face după controale mai ceva ca la aeroport. Suporterii sunt dezbrăcaţi de hainele groase şi "pipăiţi" cu detectorul de metale. Sunt luate la puricat şi borsetele, rucsacurile, poşetele sau alte accesorii. Spectatorii cu mutre de arabi blochează accesul, întrucât forţele de ordine devin suspicioase şi intensifică verificările.
Canada a umilit Finlanda
Tribunele s-au umplut cu suporteri canadieni. Aveau steagul alb-roşu cu frunza de arţar în mâini, pe şepci, pe fulare, pe tricouri, pictat pe faţă. Suporterii finlandezi erau de nevăzut şi de neauzit în puhoiul care a scandat de la primul fluier şi până la ultimul: "Ca-na-da! Ca-na-da!" Începutul meciului a fost dominat clar de finlandeze, care însă nu au rezistat foarte mult. Canadiencele le-au umilit spre finalul primei reprize, dar şi în celelalte două care au urmat, marcând câte două goluri. Chiar dacă din tribune se mai exclama "violenza carnale", ciocnirile dure între canadience şi finlandeze au fost destul de puţine. Hocheistele canadiene au fost, uneori, mai agresive , iar în final au reuşit să câştige meciul cu 6-0. Spectacolul din tribune a făcut concurenţă serioasă celui de pe gheaţă. "Make noise!", "clap your hands!" sau "clap, clap!" sunt câteva dintre comenzile care apăreau frecvent pe ecranele imense din faţa spectatorilor. Aceste comenzi erau urmate de muzică pe care suporterii începeau să se dezlănţuie. "Dragostea din tei", a trupei O-Zone, este una dintre piesele care s-a putut auzi în boxe şi care i-a făcut pe suporteri să cânte şi să aplaude cu forţă. N-au lipsit valurile şi bătăile din picioare. Un grup de canadieni, aflaţi în apropierea barului de unde se puteau alimenta cu bere, au devenit foarte fericiţi, cântau tot timpul şi fluturau steagul fără oprire. Vreo 20 de majorete au intrat şi au dansat printre spectatori, iar în pauzele meciului au devenit supersolicitate pentru fotografii. De asemenea, un urs polar şi cele două mascote, Neve, un bulgăre de zăpadă, şi Gliz, un cub de gheaţă, au animat atmosfera.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite