Mutu o ia de la capăt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

în partida cu Internazionale Milano, echipa care îl cumpăra în 1999 de la Dinamo, împingându-l pe scena mare a fotbalului mondial. La Inter a prins doar 10 meciuri în campionat, fără să

în partida cu Internazionale Milano, echipa care îl cumpăra în 1999 de la Dinamo, împingându-l pe scena mare a fotbalului mondial. La Inter a prins doar 10 meciuri în campionat, fără să marcheze un gol. Prea puţine ocazii pentru un puşti talentat din sud-estul Europei. Mai ales că Mutu concura atunci pentru un loc de titular în atacul nerazzurrilor cu nume ca Alvaro Recoba, Christian Vieri sau Ivan Zamorano "Eu eram foarte tânăr, iar echipele mari din Italia nu au prea multă răbdare cu tinerii. În ciuda faptului că nu m-am impus, a fost o experienţă bună şi am păstrat o relaţie frumoasă cu patronul Massimo Moratti", mărturiseşte jucătorul. Însă nu meciul cu Inter e marea provocare.
"Vreau să formez, alături de Luca Toni, cel mai bun atac din Serie A. Cred că vom concura cu duo-ul Adriano-Ibrahimovici la acest capitol. Luca Toni e un mare campion şi nu va fi uşor să joc alături de el. A fost golgheterul ultimei stagiuni şi cel mai bun marcator din Europa. În acest moment nu sunt neapărat preocupat să înscriu, aşa cum au scris ziarele din Italia. Trebuie doar să ofer pasele de gol şi cred că vom forma un cuplu letal", a declarat decarul Fiorentinei. Chiar dacă cei doi vor reuşi să-şi îndeplinească obiectivele, Fiorentina are şanse mici să se lupte pentru titlu. Va începe sezonul cu o penalizare de 19 puncte, ca urmare a implicării în scandalul "Moggiopoli". Un subiect care stârneşte furie. "Trebuie să recuperăm ceea ce ne-a fost furat. Eu şi Blasi (n.r. - un alt jucător de la Juventus transferat în această vară la Fiorentina) suntem şi mai motivaţi pentru că ne-a fost şters titlul pe care l-am câştigat pe teren anul trecut, cu Juve. Nu e corect, dar nu mai putem face nimic acum", se plânge Mutu, care lansează şi un atac la adresa lui Inter Milano, echipă desemnată campioană a Italiei după penalizările primite de Milan şi Juventus: "Nu cred jucătorii lui Inter sunt mândri de un trofeu pe care nu l-au câştigat pe teren". Chiar dacă e deja conectat la febra începutului de sezon în Serie A, Mutu un uită de naţională: "Sunt furios din cauza punctelor cu Bulgaria, dar mi-am revenit după dezamăgirea suferită la Constanţa".

Lobonţ e doar rezervă
Celălalt român de la Fiorentina, Bogdan Lobonţ, va sta pe bancă la meciul de astăzi, având în vedere că antrenorul Cesare Prandelli a stabilit încă din timpul pregătirilor că francezul Sebastien Frey este titular în poartă. Cristi Chivu va rata meciul AS Roma - Livorno, fiind suspendat după eliminarea din Supercupă Paul Codrea (Siena) şi Vali Năstase (Ascoli), ceilalţi români din Serie A, au meciuri mâine.

Acuzat că a bătut un chelner
Decarul naţionalei se află în centrul unui nou scandal, după ce Gabi Grosu, chelner la restaurantul New Safari, a declarat că a fost bătut de acesta chiar în hotelul unde erau cazaţi elevii lui Piţurcă, înaintea meciului cu Bulgaria. Mutu a negat conflictul, spunând că Grosu nici măcar nu ar fi putut intra în hotelul respectiv, pentru că echipa era în cantonament acolo. Fotbalistul a fost contrazis chiar de selecţionerul Piţurcă. "Acel chelner a fost în hotel şi a intrat în camera lui Mutu. A venit, a stat de vorbă Adrian cu el. Dar cum să-l bată?", a declarat Piţi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite